Az épület felújítása évek óta szükségessé vált és a berendezési tárgyak, felszerelések, burkolatok, szerelvények is elavult állapotban voltak. A épületen a homlokzati nyílászárók ki lettek cserélve. A beltéri nyílászárók szintén elhasználódtak, ezért ezek cseréje is megtörtént. A nyílászáró-cserékhez kapcsolókat új külső-belső könyöklők, vízvető párkányok és redőnyök elhelyezése, valamint a helyiségek belső homlokzatának helyreállítása, a vakolat pótlása, valamint egy tisztasági festés is.

Az elhasználódott, rossz állapotú padlóburkolatok helyett a szobákat és tetőteret laminált padlóval, a többi helyiséget, valamint a teraszt greslap burkolattal láttuk el. A fűtési rendszer korszerűtlensége, elavultsága miatt rossz hatásfokkal működött, ezért a kazán, a fűtőtestek, valamint a szerelvények is kicserélésre kerültek.

Az elektromos hálózat szintén elavult, így el kellett bontani és új hálózat került kialakításra.

A felújításon túl berendezésre is került a pihenőház számos modern, letisztult és kényelmes bútorral, ami a pihenni vágyók nyugalmát hivatottak szolgálni.

A projekt keretein belül korábban többek között felújításra került a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, illetve Zala megyei és Vas megyei székhelye, újraélesztési és csecsemőápolási gyakorlóbabákat és  több száz informatikai eszközt is  beszerzett a Magyar Vöröskereszt, valamint 25 darab félautomata defibrillátorral szerelte fel több intézményét, továbbá szervezetünk irodabútorokat és zárható szekrényeket szerzett be az ország számos pontján elhelyezkedő székhelyeire, illetve mobil acélraktárakat szerzett be szintén az Európai Unió támogatásával.

Ugyancsak a támogatásnak köszönhetően került sor több, a Magyar Vöröskereszt tulajdonában lévő ingatlan fejlesztésére és korszerűsítésére is, beleértve szervezetünk balatonlellei üdülőjét.