• Nekik segítünk

    Rászoruló embereket és hátrányos helyzetű csoportokat támogatunk. Országos hálózatunk révén önkénteseink és szakembereink ott tudnak segíteni, ahol a gond kialakul.

Hajléktalan emberek

Szociális étkeztetés biztosításával és átmeneti szállások üzemeltetésével igyekszünk megkönnyíteni az otthontalan emberek nehéz életét.

Szenvedélybetegek

Pszichiátriai és szenvedélybeteg embereknek segítünk a rehabilitációban, és támogatjuk őket, hogy a társadalom teljes értékű tagjai maradhassanak.

Gyermekek és családok

Hátrányos helyzetű gyermekeknek, sokgyermekes családoknak és egyedülálló szülőknek nyújtunk kézzel fogható és pszichoszociális segítséget.

Fogyatékkal
élők

Fogyatékkal élő emberek gondozásában segítünk, a mindennapi tennivalók megkönnyítésével.

Idősek és házigondozás

Ellátjuk a rászoruló idős embereket és közösségi tevékenységekkel segítünk leküzdeni az időskori egyedüllétet.

Falugondnoki szolgálat

Falugondnoki szolgálatunk 600 lakosúnál kisebb aprófalvakban működik, ahol a hiányzó szolgáltatásokat pótoljuk.

Kis-Hortobágy Major és Sajtüzem

A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezete egy saját, mintegy 100 kecskét nevelő állattartó telepet és egy sajtüzemet működtet, melyen megváltozott munkaképességű és hátrányos helyzetű emberek dolgoznak.

Empathy Café & Bistro

„Üljünk egy asztalhoz! Tegyük félre az előítéleteinket.” – A Magyar Vöröskereszt székházában működő specialty kávézó és közösségi tér

Tű, Cérna, Szeretet varroda

A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezetének társadalmi vállalkozása. Babaruházat és kellékek, munkaruházat, pólónyomtatás és hímzés tűvel, cérnával és szeretettel

Egészségfejlesztés

Az egészség megőrzése folyamatos figyelmet és rendszeres szűréseket igényel. Rendezvényeinken minden korosztály hasznos ismeretekre tehet szert.

Táboroztatás

A nehéz helyzetben lévő családokban élő gyermekeknek nincs lehetőségük megtapasztalni milyen a táborozás. Nekik szeretnénk lehetővé tenni ezt az élményt.

TÁMOGATÓINK

Nyelv

X