Itt dolgozó munkatársaink felelősek Vas megye szociális segítségnyújtásáért, adomány- és véradás-szervezéséért, egészségügyi tanfolyamaiért és versenyeiért, illetve a megyei önkéntesekért.

Az épület bejárati ajtaja, ablakai és fűtésrendszere rendkívül korszerűtlen volt, ami miatt az irodahelyiség rosszul fűthető, huzatos és fenntarthatatlan volt.

2020 áprilisában fejeződött be az iroda felújítása. A munkálatok során kicserélték a régi, avítt ablakokat új, műanyagból készült, jobban hőszigetelő darabokra és az elavult bejárati ajtó helyére is modernebb, biztonságosabb került. Továbbá a fűtésrendszert is korszerűsítették, így az épület sokkal gazdaságosabban fenntarthatóvá vált. A fentieken túl felújításra került az elülső homlokzat is, aminek köszönhetően az épület esztétikusabb és figyelemfelkeltőbb lett.

A Szervezet munkatársai a pályázat keretében beszerzett korszerű laptopok és nyomtatók segítségével gyorsabban és nagyobb hatékonysággal tudják végezni a munkájukat, illetve az irodabútorok beszerzésének köszönhetően komfortosabb munkakörnyezetben dolgozhatnak, fogadhatják az ügyfeleket és tárolhatják a munkájukhoz szükséges papírlapú dokumentumokat.

Továbbá a szombathelyi irodában kihelyezésre került még egy félautomata defibrillátor is, valamint gyermek és felnőtt ambu babák könnyítik meg az önkéntesek és elsősegélynyújtók felkészülését a vizsgákra és versenyekre.

A projekt keretein belül korábban többek között felújításra került a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, illetve Zala megyei székhelye, újraélesztési és csecsemőápolási gyakorlóbabákat és  több száz informatikai eszközt is  beszerzett a Magyar Vöröskereszt, valamint 25 darab félautomata defibrillátorral szerelte fel több intézményét.

Ugyancsak a támogatásnak köszönhetően került sor több, a Magyar Vöröskereszt tulajdonában lévő ingatlan fejlesztésére és korszerűsítésére is, beleértve szervezetünk balatonlellei üdülőjét.