A programról

Mire gyűjtünk? 

A Magyar Vöröskereszt kezdettől fogva segíti a szociálisan hátrányos helyzetű személyeket, családokat. Humanitárius szervezetként elsődleges feladatunknak tekintjük a rászoruló személyek és családok segítését tartós élelmiszerekkeltisztító és tisztálkodási szerekkel.

A támogatások nélkül nem biztos, hogy megfelelő mértékben tudunk a szükségletekre válaszolni. Azonban a lakosság segítségével élelmiszereket, higiénés termékeket tudunk beszerezni és nem csak a karácsonyi időszak megnövekedett igényeit tudjuk megfelelően teljesíteni. Az év további részében is folyamatosan juttatunk el adománycsomagokat a nehéz helyzetbe került emberekhez ebből a támogatásból. 

Hogyan segítünk? 

Országos jelenlétünk miatt a rászorulók fel tudják keresni a lakóhelyükhöz legközelebbi vöröskeresztes irodát. Az adományokból tartósélelmiszereket szerzünk be, mint például: rizst, tésztát, olajat, cukrot, hüvelyeseket, teát, kakaót és készétel konzervezeket, valamint tisztító és tisztálkodási szereket. A tartós élelmiszerek kiválasztásánál figyelmet fordítunk arra, hogy azon kívül, hogy sokoldalúan felhasználhatók legyenek, egészségesek és tápanyagban gazdagok is. 

A szociális segítségnyújtásról 

A Magyar Vöröskereszt egyéneket/családokat támogat természetbeni adományokkal, pénzbeli segélyezést nem folytat. Országos hálózatának köszönhetően minden bajba jutott személy fel tudja keresni a lakóhelyéhez legközelebbi vöröskeresztes irodát vagy szociális intézményt. Az elérhetőségeink a honlapunkon, illetve Facebookon megtalálhatóak, ott kommunikálják munkatársaink az aktuális segélyakciókat, illetve egyedi kérésekre is ők reagálnak. 

Jelentős részben a lakossági adományozás teszi lehetővé azt, hogy a nélkülöző egyéneknek, családoknak segítséget nyújtsunk. Tevékenységünket a Vöröskereszt alapelveinek megfelelően, teljesen átláthatóan, ellenőrizhetően végezzük, ügyelve arra, hogy az megfeleljen az adományozó eredeti szándékának. Nagyon fontos számunkra az önkéntesek bevonása. Segítségnyújtásunk során a társadalmi célokon kívül szem előtt tartjuk – amennyire lehetséges – a környezetvédelmi szempontokat is.  

Támogatom a programot!

EDDIGI FELAJÁNLÁSOKCÉLTÁMOGATÓK
1.443.780 Ft5.000.000 Ft141 fő

Adományozni szeretnék

Segíts nekünk, hogy minél több embernek nyújthassunk hathatós segítséget!

Legfrissebb hírek a programról

Száz éves a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hazánk legnagyobb humanitárius szervezetének ifjúsági tagozata idén februárban ünnepli fennállásnak századik évfordulóját. A közel 25.000 tagot számláló ifjúsági mozgalom az...

TÁMOGATÓINK

Nyelv

X