Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat

Támogasd Te is a balatoni életmentést! A Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatának önkéntesei évről-évre bizonyítják rátermettségüket. A szolgálat 2007-es indulása óta több mint 30 ezer sérülést láttak el szakszerűen önkénteseink, sőt öt alkalommal életet is mentettek.

Most rád is szükségünk van, hogy idén több strandon legyenek ott a vöröskeresztes elsősegélynyújtók!

Aktuális gyűjtésünk

EDDIGI FELAJÁNLÁSOKCÉLTÁMOGATÓK
28.700 Ft2.000.000 Ft11 fő

Adományozni szeretnék

Mire gyűjtünk?

Szervezetünk számára strandonként körülbelül 1 millió forintba kerül a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatának működtetése. Ebből önkénteseink étkezését, szállását, biztosítását, utazási költségeit valamint a szolgálat ellátásához szükséges felszereléseket biztosítjuk. Célunk, hogy idén két stranddal bővítsük szolgálati helyeink számát.

Hogyan segítünk?

A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatban résztvevő strandokon 2 vöröskeresztes önkéntes teljesít szolgálatot 10 és 18 óra között. A képzett elsősegélynyújtóink a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látják el szakszerűen. Szükség esetén mentőt hívnak és, ha a helyzet megkívánja, akkor megkezdik az újraélesztést a mentők kiérkezéséig.

A BESZ-ről

2007 óta minden évben megszervezzük Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatunkat. Július 1. és augusztus 20. között 300 vöröskeresztes, képezett elsősegélynyújtó teljesít szolgálatot a tó körül. Az, hogy az adott évben hány strandon teljesít szolgálatot a Vöröskereszt, mindig attól függ, hogy az adott évben mennyi forrást tudunk összegyűjteni rá. A hiánypótló szolgáltatás a programban résztvevő önkormányzatok számára ingyenes.

Galéria