Fogadj örökbe egy strandot! / Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat

Aktuális gyűjtésünk

EDDIGI FELAJÁNLÁSOKCÉLTÁMOGATÓK
200.350 Ft1.000.000 Ft86 fő

Adományozni szeretnék

A HáziPatikánál az elmúlt év kiemelt témája a biztonság volt. Most, hogy nyit az ország, bízunk benne, hogy minél többen ki tudjuk majd a Balaton-parton pihenni a tavalyi év nehézségeit. Azért álltunk az önkéntes elsősegélynyújtó kezdeményezés mellé, hogy idén bővülhessen a biztonságos strandok száma a Balatonon és lelkes, segítő önkéntesekből se legyen hiány!

Célunk, hogy bővüljön a biztonságos strandok száma a Balatonon és minél több helyen vigyázhassanak ránk az önkéntesek.

Egy strandszolgálat működtetése a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatnak nagyjából egymillió forintba kerül. Ebből az önkéntesek étkezését, szállását, biztosítását, utazási költségeit, valamint a feladatuk ellátásához szükséges felszereléseket biztosítja a szervezet.

14 éve tartó folyamatos szolgálat, 45 000 ellátott sérülés, 8 élet és több mint 4900 önkéntes.

Ők értünk vannak, segítsd a munkájukat, támogasd te is a balatoni életmentést! Segíts, hogy idén legalább egy helyszínnel bővülhessen a biztonságos strandok térképe!

Mire gyűjtünk?

Szervezetünk számára strandonként körülbelül 1 millió forintba kerül a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatának működtetése. Ebből önkénteseink étkezését, szállását, biztosítását, utazási költségeit valamint a szolgálat ellátásához szükséges felszereléseket biztosítjuk. Célunk, hogy idén két stranddal bővítsük szolgálati helyeink számát.

A Magyar Vöröskereszt az eddigi tapasztalatok kiértékelésével és az igények felmérésével folyamatosan részt kíván venni a balatoni nyaralók biztonságának megóvásában, az elsősegélynyújtás hatékony és szakszerű megvalósításában.

Hogyan segítünk?

Valamennyi helyszínen 2 képzett önkéntes teljesít szolgálatot a projekt teljes ideje alatt minden nap 10 és 18 óra között. A szolgálati idő alatt a tóban vagy a parton történt sérülések, rosszullétek szakszerű ellátása, nagyobb sérülés, betegség esetén a hatékony mentőhívás és a beteg állapotának stabilizálása, szükség esetén az újraélesztés megkezdése a feladatuk.

A szolgáltatásunk nem váltja ki a törvény által kötelezően előírt oxiológus szakember alkalmazását, hanem velük együttműködésben hatékonyabbá és eredményesebbé tette a biztonságos ellátást, a sérülések kezelését. Azokon a fürdésre kijelölt helyeken, ahol nem kötelező a szakemberek alkalmazása, hiányt pótol a szolgáltatás, hiszen itt az előforduló sérülések kezelése, ellátása esetleges vagy teljesen megoldatlan.

A BESZ-ről

A Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt 2007-óta minden évben elsősegélynyújtó szolgálatot valósított meg a Balaton parti strandokon nyaralók egészségmegőrzésének érdekében. A program kizárólag támogatói forrásokból valósul meg, és az önkormányzatok részére ingyenes. A szolgálat minden évben július eleje és augusztus 20. között kerül megvalósításra a kijelölt strandokon.Az, hogy az adott évben hány strandon teljesíthetnek szolgálatot az önkénteseink, kizárólag a támogatói felajánlások nagyságától függ.

Galéria