https://voroskereszt.hu/hirek/felujitasra-kerult-a-magyar-voroskereszt-pihenohaza-nogradban/

Felújításra került a Magyar Vöröskereszt pihenőháza Nógrádban


Szervezetünk az Európai Unió támogatásával a 2.2.15-16-2017-00002 projekten belül felújíttatta a nógrádi pihenőházat.

Az épület felújítása évek óta szükségessé vált és a berendezési tárgyak, felszerelések, burkolatok, szerelvények is elavult állapotban voltak. A épületen a homlokzati nyílászárók ki lettek cserélve. A beltéri nyílászárók szintén elhasználódtak, ezért ezek cseréje is megtörtént. A nyílászáró-cserékhez kapcsolókat új külső-belső könyöklők, vízvető párkányok és redőnyök elhelyezése, valamint a helyiségek belső homlokzatának helyreállítása, a vakolat pótlása, valamint egy tisztasági festés is.

Az elhasználódott, rossz állapotú padlóburkolatok helyett a szobákat és tetőteret laminált padlóval, a többi helyiséget, valamint a teraszt greslap burkolattal láttuk el. A fűtési rendszer korszerűtlensége, elavultsága miatt rossz hatásfokkal működött, ezért a kazán, a fűtőtestek, valamint a szerelvények is kicserélésre kerültek.

Az elektromos hálózat szintén elavult, így el kellett bontani és új hálózat került kialakításra.

A felújításon túl berendezésre is került a pihenőház számos modern, letisztult és kényelmes bútorral, ami a pihenni vágyók nyugalmát hivatottak szolgálni.

A projekt keretein belül korábban többek között felújításra került [1] a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, illetve Zala megyei [2] és Vas megyei székhelye [3], újraélesztési [4] és csecsemőápolási [5] gyakorlóbabákat és  több száz informatikai eszközt [6] is  beszerzett a Magyar Vöröskereszt, valamint 25 darab félautomata defibrillátorral [7] szerelte fel több intézményét, továbbá szervezetünk irodabútorokat és zárható szekrényeket szerzett be az ország számos pontján elhelyezkedő székhelyeire [8], illetve mobil acélraktárakat szerzett be [9] szintén az Európai Unió támogatásával.

Ugyancsak a támogatásnak köszönhetően került sor több, a Magyar Vöröskereszt tulajdonában lévő ingatlan fejlesztésére és korszerűsítésére is, beleértve szervezetünk balatonlellei üdülőjét [10].