A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyén dolgoznak azok a munkatársak, akik Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szociális segítségnyújtásáért, adományszervezéséért, véradás-szervezéséért, elsősegély tanfolyamaiért, egészségügyi versenyeiért és önkénteseiért felelnek.

Az épület nem felelt meg a mai kor kihívásainak, az irodai berendezések elavultak és korszerűtlenek voltak, több munkacsoport dolgozott egy helyiségben, illetve a személyes ügyintézésre nem volt lehetőség.

2018 decemberére fejeződött be az iroda felújítása. Az átépítés a mozgáskorlátozottak számára könnyebb megközelíthetőséget tett lehetővé: akadálymentesítették a feljárót, a földszinten pedig egy akadálymentes mosdó került kialakításra. A tetőtér beépítésével három új irodát kaptak a munkatársaink, emellett mosdó, teakonyha és irodaszer raktár is került az új szintre, illetve korszerű irodabútorok kerültek beszerzésre, amik felújított irodákban kerültek kihelyezésre.

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetésnek munkatársai új, modernebb számítógépek, laptopok és nyomtatók által hatékonyabban végzik a munkájukat, illetve defibrillátor, csecsemőápolási és ambu baba segíti az elsősegély tanfolyamon tanulókat és oktatókat.

A projekt keretein belül korábban többek között újraélesztési és csecsemőápolási gyakorlóbabákat és  több száz informatikai eszközt is  beszerzett a Magyar Vöröskereszt, valamint 25 darab félautomata defibrillátorral szerelte fel több intézményét.

Ugyancsak a támogatásnak köszönhetően került sor több, a Magyar Vöröskereszt tulajdonában lévő ingatlan fejlesztésére és korszerűsítésére is, beleértve szervezetünk balatonlellei üdülőjét.