1987 óta idén 22. alkalommal hirdette meg felmenő rendszerű csecsemőgondozási vetélkedőjét, amelynek országos döntőjére május 27-én került sor a piliscsabai FM KASZK Dr. Szepesi László Mezőgazdasági és Erdészeti Szakközépiskolában.

Az országból 32 háromfős csapat vett részt az idei versenyen. A középiskolás kategória első helyezettje a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakgimnázium és Kollégium lett, a második a Békés megyei Hunyadi János Gimnázium, míg a harmadik helyen a Csongrád megyei Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola végzett. Az általános iskolások közül a Pest megyei Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola szerepelt a legjobban, a második helyet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bocskai István Katolikus Gimnázium vitte el, míg a harmadik helyezett a Fejér megyei Móri Dr. Zimmermann Ágoston Általános Iskola lett.

A 16 megyéből érkező gyermekek és fiatalok változatos feladatok megoldásával adhatnak számot elméleti tudásukról és gyakorlati ismereteikről. A verseny szakmai előkészítésében és a csapatok értékelésében meghatározó szerepet játszanak az Európa-szerte méltán elismert védőnői hálózat munkatársai, akik a Magyar Vöröskereszt alapelveinek megfelelően, a mozgalom önkénteseiként végzik a feladatukat a rendezvényen.

A versenyzők és résztvevők ajándékait az EMOS HU Kft., az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt., a Bakker Holland Hungary Kft., a Piliscsabai Kézműves Szakkör és az IMP Media Group ajánlotta fel. A versenyzők folyadékpótlásáról és étkezéséről a Coca-Cola Magyarország Kft., a MÁK Kézműves Cukrászda, az MCM Kft. és az Ez a Világ Kft. gondoskodott. A dekoráció színesítésében a Virágszálak Háza és az Árkus Irodatechnika nyújtott segítséget.

Feladatok

Galéria