A humanitárius szervezet idén 19. alkalommal hirdette meg felmenő rendszerű csecsemőgondozási vetélkedőjét, amelynek országos döntőjét május 31-én a szentesi Klauzál Gábor Általános Iskolában rendezték meg.

A verseny során a diákok gyermek és ifjúsági kategóriában, változatos feladatok megoldásával adtak számot elméleti tudásukról és gyakorlati ismereteikről. Az országos döntőn 16 megyéből 15 általános iskolás és 14 középiskolás csapat mérte össze tudását.

Az általános iskolás kategória első helyezettje a MÁIAMI Szent Imre Tagiskolája Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből, a második a Sükösd-Érsekcsanád ÁMK Biber János Általános Iskola és AM Tagintézmény Bács-Kiskun megyéből, a harmadik pedig a Lorátffy Zsuzsanna Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium csapata Somogy megyéből.

A középiskolás kategória legjobbja idén a Gyárvárosi és Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános és Középiskola csapata lett Győr-Moson-Sopron megyéből, ezüst érmes a Bókay János Humán Szakközépiskola csapata Budapestről, a harmadik legjobb helyen pedig a Katona József Gimnázium versenyzői szerepeltek Bács-Kiskun megyéből.

Az eredmények, pontszámok, részpontszámok, feladatok az alábbi melléketekben tekinthetők meg:

A verseny szakmai előkészítésében és a csapatok értékelésében meghatározó szerepet játszanak az Európa-szerte méltán elismert védőnői hálózat munkatársai, akik a Magyar Vöröskereszt alapelveinek megfelelően, a mozgalom önkénteseiként végzik a feladatukat a rendezvényen. Az országos verseny lebonyolítását közel 200 önkéntes segítette.

A versenyen készült további fotók a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Facebook oldalán.