Véradóbarát Munkahely

OTP Bank Dél Dunántúli Régiója

Méltatás: Az OTP Bank munkatársai számára a társadalmi felelősségvállalással összefüggő önkéntes segítségnyújtás kiemelten fontos terület. 2019-ben a 1 019 OTP munkatárs 1 932 alkalommal adott vért. Az önkéntes tevékenység vészhelyzetekben is gyakran megmutatkozik, mert a dolgozók szükség esetén szervezetten, irányított véradásokon is részt vesznek. A segítőkészség, az összefogás, az elkötelezettség az OTP Bank munkatársainak jellemzője. A Bank vezetősége évi négy alkalommal biztosítanak lehetőséget arra, hogy a régió munkatársai támogathassák beteg embertársaikat.

Budamobil – Cargo Kft.

Méltatás: A Budamobil Cargo 10 éve teremt lehetőséget véradásaink lebonyolítására. Míg korábban támogatta dolgozói külső véradásinkon történő megjelenését, az elmúlt 10 évben fontosnak tartotta, hogy ez helyben, a cég telephelyén valósuljon meg, ezzel is népszerűsítve, támogatva a véradást, és ösztönözve egyre több kolléga bevonását. Évente 4 alkalommal biztosít számunkra helyet, vendéglátást, s dolgozóinak természetesen ilyenkor rövidített munkaidőt. Minden alkalommal számíthatunk 15 – 20 munkatársra, akik között már igen magas számú véradó is van. Hálánkat nem csak ezért a példamutató hozzáállásért szeretnénk kifejezni, hanem a – szintén évekre visszavezethető – támogatásukért is , mellyel Mozgássérült Táborunkat segítik! Köszönjük szépen!

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Méltatás: A Szarvasi Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. 2015 óta évi 3 alkalommal szervez nagy létszámú sikeres véradásokat a feldolgozó telephelyén. A vezetőség nagyon fontosnak tartja, hogy a társadalmi felelősség vállalásnak e szép formájában, mint a véradás, kivegyék a részüket. A véradók megbecsülését is nagyon fontosnak tartják és ajándékokkal és pénzel, munkaidő kedvezménnyel is támogatják a véradásokat. Köszönjük.

HELL ENERGY Magyarország Kft.

Méltatás: A HELL ENERGY Magyarország Kft. szikszói gyárában évek óta szerveznek véradási eseményeket évente 2-3 alkalommal. Valamennyi munkatársuk számára biztosítják a véradáson való részvétel lehetőségét, valamint a regenerálódáshoz szükséges pihenő időt is. A véradóeseményt igyekeznek igazi közösségi programmá formálni, ahol a jelenlévő kollégáik támogatják, megerősítik egymást önzetlen tevékenységük fontosságában. A szervezett véradásokon megbízhatóan, stabil 25-30 fő véradó jelenik meg. A cég munkatársai mindig készségesek, segítőkészek, a véradók megbecsüléséhez, valamint karitatív munkánkhoz nyújtott adományok felajánlásával is segítik szervezetünket. Reméljük, hogy közös munkával az elkövetkező évtizedekben is együtt segíthetjük a beteg, vagy hátrányos helyzetű embertársaink gyógyulását, szociális körülményeik javítását.

MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred

Méltatás: A Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred hosszú évek óta elkötelezett támogatója a véradásoknak. Nyílt napok alkalmával, véradó események szervezésével segíti beteg embertársaink életének megmentése érdekében végzett munkánkat. Kiszállásaink mindig sikeresek, illetve a katonák intézeti véradásainkon is rendszeresen megjelennek. Aktív közreműködésükre mindig számíthatunk.

Roto Elzett Certa Kft.

Méltatás: A vezetőség 2012 óta maximálisan támogatja a kiszállásos véradást a lövői telephelyén. Évente 2 alkalommal biztosítanak lehetőséget a véradásra, ahol alkalmanként 140-150 fő jelenik meg. A véradók egész napos fizetett távollétet kapnak. Vendéglátásban is részesülnek, finom szendvics, péksütemény, üdítő, kávéval kínálják a véradó munkavállalókat.

NI Hungary Kft.

Méltatás: Az NI debreceni vállalatánál több mint egy évtizede van kiszállásos véradás. Eleinte évi egy alkalommal 2015. után pedig évi 2-3 alkalommal szervezetünk véradást a Kft-ben. 2019-ben 3 kiszállásos véradást szerveztünk, valamint a cég családi napján is lehetőségünk volt a szervezésre. A dolgozók előre egyeztetett időbeosztással érkeznek a helyszínre, ezzel is biztosítva a véradás folyamatosságát. A donorok külön édességet, szendvicset, üdítőt, apróbb ajándékokat kapnak a cégtől. Régebben 30 főre terveztük a véradásokat. Jelenleg 50 fős véradásokat bonyolítunk. A többnyire fiatalokból álló véradók felelősségteljesek, jól átlátják önkéntességük fontosságát, méltón képviselik munkahelyüket.

Schneider Electric Zrt.

Méltatás: A Schneider Electric Zrt gyöngyösi üzemegységében 2012 óta szerveznek véradási eseményeket. Jelenleg Dr. Bíró Judit viseli gondját az évente két alkalommal megtartott kiszállásos véradásoknak. Stabil, megbízható donorszámú véradásokon 30-35 fő önkéntes véradó jelenik meg. Gratulálunk a kitüntetéshez a további jó együtt működés reményében.

MÁV Felépítménykarbantartó és Gépjavító Kft.

Méltatás: A MÁV Fkg. jászkiséri telephelyén már a 80-as években is aktív vöröskeresztes munka folyt, munkahelyi alapszervezet is működött. A 2000-es évek eleje óta rendszeresen, évente 4 alkalommal van véradás az üzemben, amelyeken jellemzően 25-30 fő vesz részt. A vállalat vezetése elismeri a dolgozók elkötelezettségét, 2 nap plusz szabadsággal jutalmazza a rendszeres véradókat, bárhol adnak is vért.

Mylan Hungary Kft.

Méltatás: A munkahely dolgozói 2012-óta vesznek részt különböző cégek telephelyein véradásokon. 2018 óta saját gyáregységükben is szervezünk véradónapot kiemelkedő eredménnyel évente 3 alkalommal. Nagyon fontos elemként vonult be közös munkánkba az un Mikulás véradás amelynek szintén nagy a sikere. Jövőben bázis véradó helyként számítunk rájuk az Ipari parkban, évente legalább 4 véradással.

MITSUBA Automotiv System of Europe Kft.

Méltatás: A Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete és a MITSUBA között a kiváló együttműködés három éve kezdődött. A MITSUBA évente három alkalommal 50 fő feletti létszámmal vesz részt a beteg emberek megsegítésében, mutat példát humanitárius cselekedetével. A vezetők emberbaráti hozzáállásukkal ösztönzőleg hatnak a dolgozók magatartására, a véradó mozgalomban való részvételükre. A vállalat és a helyi önkéntes szervezők motiváló eszközei és módszerei közül a betegekre, elesettekre irányított figyelem kiemelkedő, tiszteletre és elismerésre méltó.

Monori Polgármesteri Hivatal

Méltatás: Monor város Polgármesteri Hivatalának vezetői két évtized óta szívükön viselik a véradás népszerűsítését és megbecsülését is. Az életmentő lehetőségek kapcsán a Polgármesteri Hivatal vezetői nem csak saját dolgozóit mozgósítja, de a Kormányhivatal, a Rendőrkapitányság és a Katasztrófa védelem munkatársait is.

Fusetech Elektrotechnikai Alkatrész Gyártó és Kereskedelmi Kft.

Méltatás: A kaposvári Fusetech Elektrotechnikai Alkatrész Gyártó és Kereskedelmi KFft. megbízható partnere és elkötelezett támogatója a véradás ügyének. Évente 3 alkalommal szervez a vöröskereszt véradást az üzemben, ahol a dolgozók 8-10 százaléka vesz részt alkalmanként a véradásokon. A véradókat minden alkalommal külön is megjutalmazzák és megvendégelik.

Rosenberger Magyarország Kft.

Méltatás: A Rosenberger Mo. Kft. jászárokszállási központú cég (Elektronikai alkatrészek gyártása a fő profilja). 2016 júniusában települt Nyírbátorba külön gyáregységgel, és a területi szervezet felkeresésére, rögtön igent mondott véradásszervezés nemes ügyére. 2017-től kezdve folyamatos helyszínt biztosít nyírbátori egységében is évente 3 alkalommal a véradásoknak, a donorokat magas szintű juttatásban (pénzjutalom és élelmiszerkupon) részesíti. A közel 600 főt foglalkoztató gyáregységben évente összesen 200 donor ad vért.

Energetikai Technikum és Kollégium

Méltatás: Az Energetikai Technikum és Gimnázium hosszú évek óta folyamatosan, évi kettő alkalommal ad helyet a véradásoknak. Az iskolára jellemző a rugalmas, lendületes szemlélet, mely a véradások megvalósítása során is jól érzékelhető. A véradóeseményt igyekeznek igazi közösségi programmá formálni, ahol a jelenlévő pedagógusok támogatják, megerősítik a megjelent diákokat önzetlen tevékenységük fontosságában. Minden véradás alkalmával több első véradót is köszönthetünk. A véradáson való részvételi arány igen magas. Reméljük, hogy az elkövetkezendő években is együtt segíthetjük a beteg, embertársaink gyógyulását! Köszönjük!

Körmendi Rendvédelmi Technikum

Méltatás: Évente több alkalommal tartunk véradást, és mindig terven felül teljesítenek. A helyi rendőrség munkatársai, véradói is ezen a helyszínen nyújtanak önzetlen segítséget. Egy-egy alkalommal közel 80-90 önkéntes véradónk nyújtja karját.

Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ 11. Radarezred Kihelyezett Alegység Kup

Méltatás: A Magyar Honvédség keretein belül Kup egy kiemelkedő véradó helyszín területünkön. Évi négy alkalommal adnak helyet nekünk a kiszállásra. Szervezetten, jó hangulatban zajlanak itt a véradások szép létszámmal. Köszönjük szépen.

Kanizsa Centrum

Méltatás: A Kanizsa Centrum Bevásárló Központ megépülése óta támogatja a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének véradásszervezéssel kapcsolatos tevékenységét. A bevásárló központban elhelyezkedő üzletek megfelelő váradási helyet nyújtanak szervezetünk számára. 2018 óta a téli valamint nyári véradóhetünk is a bevásárlóközpont rendelkezésre álló üzlethelyiségeiben kap helyet. Elmondható, hogy a Kanizsa Centrumban dolgozó, a Vöröskereszttel kapcsolatban álló kollégák minden véradás alkalmával a rendelkezésünkre álltak. A véradások hirdetéséből is kivették részüket. A bevásárlóközpont internetes felületein a véradások hirdetése folyamatosan zajlott. Valamint a Centrum belső részén is ki voltak helyezve plakátok, a termek berendezésében is segítettek az ott dolgozók. Elmondható, hogy az évek folyamán nagyon jó és közvetlen kapcsolat alakult ki a vöröskereszt és a Kanizsa Centrum között.

MKB Bank Nyrt.

Méltatás: Az MKB-nál hosszú évek óta szervezzünk sikeres véradásokat évente két – három alkalommal, most már két helyszínen is. Tavaly óta a véradóknak jár egy szabadnap a véradásért. Tavasszal végeztünk egy kis statisztikát 2002 óta 74 alkalommal és 2770 véradó jelent meg a bankban szervezett véradásokon. Idén tavasszal amikor szinte minden munkahely visszamondta a járvány kezdeténél és ideje alatt a tervezett véradásokat az MKB a biztonsági előírások mellett megszervezte azokat és mind két helyszínen sikeresen zártuk a napokat. Ezúton is újra nagyon köszönjük lelkes segítségüket!