Támogatói Oklevél – A véradó mozgalomban kifejtett tevékenységért

Amrein György

Méltatás: Amrein György a Baranya Megyei Szakképzési Centrum Zipernowsky Károly Műszaki Technikumának igazgatója. A vezetése alatt álló intézmény diákjainak a véradással kapcsolatos érzékenyítése folyamatos, melynek eredményeként az iskola tanulói körében a véradás eszméje iránti elköteleződés kimagasló. Amrein György nem csak a jelenben gondolkodik, tevékenységével és elhivatottságával a Véradó Mozgalom folyamatosságát is biztosítja.

Gyula Várfürdő Kft.

Méltatás: A Gyulai Várfürdő 2012 óta támogatja a megye véradóit, fürdőjegyek formájában, ami véradóink regenerálódását szolgálja. 2019-ben többéves támogatói szerződést kötöttünk, ami jelzi a fürdő vezetőinek elköteleződését a véradás társadalmi megbecsülésének irányában. Kiemelkedő együttműködésért, több éves támogató tevékenységüket megköszönve javasoljuk a fürdőt az elismerésre.

Dunakiliti Község Önkormányzata

Méltatás: A község önkormányzata anyagiakban és erkölcsi támogatásban részesíti szervezetünket. Tiszteletben tartja a Vöröskereszt tradícióit és eszmeiségét. Pozitív hozzáállása a világszervezet munkájához példaértékű.

Pánczél Zoltán

Méltatás: Pánczél Zoltán festőművész Hajdúszoboszlón született. Iskoláit Debrecenben, Szentendrén és Budapesten végezte. Katonai pályája az ország más részeire vezényelte, de nyugdíjba vonulása után visszatért szülővárosába. Festészetének témái között kiemelkedő helye van a magyar táj bemutatásának. 2013-tól kezdődően az évente megrendezésre kerülő Véradóbálra ajánlja fel festményeit, mely a tombolasorsolás fődíja (legértékesebb nyereménye) minden évben. A nyertes véradók nagyon büszkék, hogy az Ő festményének a tulajdonosai lehetnek.

AGRIA PARK EGER

Méltatás: Az AGRIA PARK 2014 óta biztosít díjmentesen helyszíneket a véradásainkra. Itt rendezzük a Valentin napi, a Húsvéti az Adventi több napos véradásainkat. Mindig készséggel állnak rendelkezésünkre, olyan esetben is, ha másféle rendezvény van. Az elmúlt 2 évben itt rendeztük meg a The Walking Dead és a Trónok harcai véradást is, melyek igen jól sikerültek. Köszönjük Szőke István Igazgató Úrnak és az Agria Park dolgozóinak a szívélyes segítségüket, bízva a további jó együtt működésben kívánunk jó egészséget jó munkát.

Decathlon Budaörs

Méltatás: Évek óta segíti helyi munkánkat: a véradások alkalmával nagyértékű adományokkal támogatja a véradókat és a véradásban részt vevő dolgozókat, szervezőket is. Segítenek a vércsepphős lehetőségek népszerűsítésében és megvalósításában.

Tiszabecsi Gondozási Központ

Méltatás: Tiszabecs községben hosszú évtizedek óta szerveznek véradásokat, évente 3-4 alkalommal, amelyen a település tagjai egyre nagyobb számban vesznek részt. A véradás helyszíne a Tiszabecsi Idősek Klubja, melynek dolgozóival együtt munkálkodunk a véradás sikerességéért. Mindent megmozgatva segítenek toborozni a véradókat. Egyértelműen példamutatással is ösztönzik a lakosságot, több véradónk is saját dolgozóiból kerül ki. A lakosság minden fórumon tájékoztatva, illetve invitálva van a véradásra. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a polgárőrséget is bevonták a toborzásba, a saját Facebook-oldalukon is hirdetik a véradást, valamint ismerőseik körében üzenetek és telefonos hívások formájában hívják a véradókat. Ez nagymértékben segíti a szervezési munkánkat. A véradások mindig a vendégszeretet hangulatában telnek, amely hozzájárul, hogy a véradók szívesen térnek vissza a következő alkalommal is. Aprósüteménnyel, házi finomságokkal kedveskednek a véradóknak.

Bukovinai Székelyek Országos Szövetsége

Méltatás: A 2020-as évben a márciusban bekövetkező világjárvány miatt a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezet Bonyhád területénél a városi véradásokat a szokásos helyen nem tudta lebonyolítani. a véradószervező kolléga a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségét felkereste és azonnal segítséget kapott. A járvány ideje alatt folyamatosan biztosították részünkre az épületet, így havonta egy vagy két alkalommal tudtunk sikeres véradásokat szervezni Bonyhádon.