Véradásszervezés támogatásáért elismerő oklevél egészségügyi dolgozók részére

Fekete Ilona

Méltatás: Fekete Ilona a Pécsi Regionális Véradó Központ laborasszisztense. Szaktudásával, precizitásával, türelmével és kedvességével nem csak a Vöröskereszt, de a véradók bizalmát és megbecsülését is elnyerte. Hosszú évek óta bizonyítja elköteleződését az egészségügy és a gyógyítás felé. A véradásszervezés és a vérleadás technikai folyamataiban való részvétele a mindennapjai része. Jelenléte, támogatása példaértékű, az elismeréssel tiszteletünket fejezzük ki felé.

Lajdi Anett

Méltatás: Ő a szolgálatkészség, a segíteni akarás, sokszor a megoldás maga. A véradásokat saját szívügyeként kezeli. Ezt érzik a véradók és a Vöröskeresztes dolgozók is egyaránt. Mindig mindenben számíthatunk Rá!

Dr. Rus-Gal Gabriella

Méltatás: 2004 óta dolgozik a Gyulai Véradó Állomáson, vezetői feladatokat pedig 2013. július 1-től lát el. A véradók toborzása és megbecsülése mindig is szívügye volt, de az elmúlt években egyre fokozódó vérellátási nehézségek szükségessé tették még aktívabb részvételét ezen területen. A lakosság egészségtudatosságra és az önzetlen segítségnyújtásra való nevelését nagy kihívásnak tartja. Nehéz feladat a mai anyagias világban rávenni valakit, hogy adjon vért, csak úgy, mert adni jó, mert ezzel életeket ment és ráadásul társadalmi szempontból is nemes cselekedet. Megyei szervezetünk donorszervező munkájában aktívan részt vesz, ami nagy segítséget jelent. Köszönjük.