A Magyar Vöröskereszt idén decemberben is megtartotta kétnapos élelmiszergyűjtési akcióját a Tesco üzleteiben. December 6-án és 7-én, az ország 111 hipermarketében és egy szupermarketében kértük arra vásárlókat, hogy tegyenek eggyel többet a kosarukba a legalapvetőbb élelmiszerekből, valamint tisztító és tisztálkodási szerekből. Idén egy lista is segítette az adományozni vágyók döntését, akik a tárgyi felajánlások mellett anyagilag is támogathatták a rászorulók téli ellátását.

A kétnapos gyűjtés folyamán szervezetünk összesen 71577 kilogramm adományt gyűjtöttünk össze, mely 3000 kilogrammal több, mint előző évben. A hétvége alatt országosan 380 vöröskeresztes munkatársunk és 1353 önkéntesünk fogadta és rendszerezte a vásárlók hozzájárulásait az áruházakba kihelyezett gyűjtőpontokon, ahol lehetőség nyílt pénzbeli felajánlásra is. Az erre a célra kihelyezett perselyekbe összesen 893 ezer forint folyt be. Ezzel egy időben szervezetünk a voroskereszt.hu oldalon is várta a támogatásokat. A hétvége alatt gyűjtött összeget a Gyermekszáj Étkeztetési Programunk finanszírozására fordítjuk.

2019-ben a legtöbb élelmiszert Pest megye gyűjtötte (összesen 8320 kg-t), míg az áruházak számával átlagolva Győr-Moson-Sopron megyében adakoztak a legtöbbet az emberek (1052 kg), valamint Zala (1027,5 kg), Vas (1004 kg) Somogy (930 kg) és Heves megyében (830 kg) is átlagon felüli mennyiségű felajánlás érkezett, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében pedig a perselyes gyűjtés teljesített kiemelkedően.

A felhalmozott készletekből szervezetünk dolgozói élelmiszercsomagokat készítenek, melyet az egyes megyei és területi szervezetek még az ünnepek előtt eljuttatnak az adott megyében élő rászorulóknak, megteremtve a lehetőséget, hogy emberi körülmények között tölthessék ünnepeket.

A Gyermekszáj Étkeztetési Program egész télen várja a felajánlásokat az alábbi linken.

EDDIGI FELAJÁNLÁSOKCÉLTÁMOGATÓK
4.284.867 Ft5.000.000 Ft451 fő

Adományozni szeretnék