https://voroskereszt.hu/hirek/rekordot-dontott-a-magyar-voroskereszt-elelmiszergyujtese/

Rekordot döntött a Magyar Vöröskereszt élelmiszergyűjtése


Az előző évek eredményét is túlszárnyalva, több mint 71 ezer kilogramm tartós élelmiszer és tisztítószer adományt gyűjtött a Magyar Vöröskereszt, a Tesco-val közösen folytatott, decemberi kétnapos akciója során. Szervezetünk a felhalmozott adományokból látja el országszerte a rászoruló családokat a téli időszakban.

A Magyar Vöröskereszt idén decemberben is megtartotta kétnapos élelmiszergyűjtési akcióját [1] a Tesco [2] üzleteiben. December 6-án és 7-én, az ország 111 hipermarketében és egy szupermarketében kértük arra vásárlókat, hogy tegyenek eggyel többet a kosarukba a legalapvetőbb élelmiszerekből, valamint tisztító és tisztálkodási szerekből. Idén egy lista is segítette az adományozni vágyók döntését, akik a tárgyi felajánlások mellett anyagilag is támogathatták a rászorulók téli ellátását.

A kétnapos gyűjtés folyamán szervezetünk összesen 71577 kilogramm adományt gyűjtöttünk össze, mely 3000 kilogrammal több, mint előző évben. A hétvége alatt országosan 380 vöröskeresztes munkatársunk és 1353 önkéntesünk fogadta és rendszerezte a vásárlók hozzájárulásait az áruházakba kihelyezett gyűjtőpontokon, ahol lehetőség nyílt pénzbeli felajánlásra is. Az erre a célra kihelyezett perselyekbe összesen 893 ezer forint folyt be. Ezzel egy időben szervezetünk a voroskereszt.hu oldalon is várta a támogatásokat. A hétvége alatt gyűjtött összeget a Gyermekszáj Étkeztetési Programunk finanszírozására fordítjuk.

2019-ben a legtöbb élelmiszert Pest megye gyűjtötte (összesen 8320 kg-t), míg az áruházak számával átlagolva Győr-Moson-Sopron megyében adakoztak a legtöbbet az emberek (1052 kg), valamint Zala (1027,5 kg), Vas (1004 kg) Somogy (930 kg) és Heves megyében (830 kg) is átlagon felüli mennyiségű felajánlás érkezett, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében pedig a perselyes gyűjtés teljesített kiemelkedően.

A felhalmozott készletekből szervezetünk dolgozói élelmiszercsomagokat készítenek, melyet az egyes megyei és területi szervezetek még az ünnepek előtt eljuttatnak az adott megyében élő rászorulóknak, megteremtve a lehetőséget, hogy emberi körülmények között tölthessék ünnepeket.

A Gyermekszáj Étkeztetési Program egész télen várja a felajánlásokat az alábbi linken [3].

EDDIGI FELAJÁNLÁSOKCÉLTÁMOGATÓK
3.472.008 Ft5.000.000 Ft352 fő

Adományozni szeretnék