A (V)ízlelőhely kampány küldetése, hogy támogassa a helyi vízkészletek felhasználását és felhívja a figyelmet a folyadékbevitel fontosságára. Alternatívát biztosít az ivóvíz pótlásra azoknak, akik szeretnének műanyagmentesen élni. A vendéglátóhelyek is keresik azokat a megoldásokat, amivel csökkenthetik az egyszer használatos műanyagok használatát. A kampányhoz elsőként a BWT azon vendéglátóipari partnerei csatlakoztak, akiknél a minőségi kávéélmény miatt már alapból elérhető volt a kávéra optimalizált BWT szűrt víz. Ma már egyre nagyobb trend, hogy a gasztronómiai helyek konkrét lépéseket tesznek a környezetvédelemért, így nem volt kérdés, hogy ezek a kávézók és éttermek felajánlják-e a szűrt vizüket azoknak, akik kulaccsal térnek be hozzájuk.

A városban járva napközben ingyenesen feltöltheted a kulacsodat. Ehhez töltsd le a vízlelőhely appot, amin keresztül láthatod, kik azok a felelős partnerek, akik már csatlakoztak a kampányhoz. Bármikor betérhetsz hozzájuk. Minden töltésért pont jár. Az applikáción keresztül azt is nyomon követheted hány liter vizet ittál meg és az újratöltéssel hány műanyag palack nem került ki a természetbe.

A környezet védelmén kívül más nemes ügyet is támogatnak a (V)ízlelőhelyek megálmodói. Minden egyes feltöltés 1 Ft-tal segíti a Lámpás ’92 Alapítványt, akik több száz fogyatékkal élő embertársunk életét könnyítik meg.

Töltsd újra magad, a kulacsod, a világot! – szlogennel vette kezdetét a kampány sajtóeseménye az Empathy Cafe & Bistro kávézónkban, ahol a résztvevők elsőként próbálták ki a kampány céljából létrehozott térképes applikációt. Az ökotudatosság jegyében tartott kerekasztal beszélgetésen hasznos tippeket kaptunk arra vonatkozóan, hogyan tudunk egyéni szinten is környezettudatosabbá válni. Földes Eszter és Döbrösi Laura színésznők, Bezerics Dániel a Paletta Bisztrók tulajdonosa és Gyetván Csaba a Hogyan készül? vlog alkotója olyan hiteles emberek a témában, akik nem csak a (V)ízlelőhely filozófiáját támogatják, hanem napi szinten tesznek a környezet védelméért. Tapasztalatból tudnak segítséget nyújtani, inspirálni. „Nem irányt mutatni, sokkolni kell! Én falun nőttem fel, ahol üveget vittünk tejért, ahol mosták a pelenkákat és a zöldség a kertből került az asztalunkra. Most kiabálni kell mindenért, hogy odafigyeljünk! Vigyünk kosarat a boltba, töltsük újra a kulacsunkat!” – hangsúlyozta Rákóczi Ferenc, aki a Lámpás’92 Alapítvány képviseletében érkezett. Döbrösi Laura szerint a szerényebb élet felé kell nyitni, ami harmóniában van a természettel. „Mikor elkezdtem átalakítani az életem a kulacs volt az első lépés. Sokan kérdezték, hogy nem nehéz? Én azt gondolom, hogy nem, dehogy, egy jó ügyért, bőven belefér, még több is! Teremtsünk divatot kulaccsal!

A jó ügy mellett, wokshopok és ajándékok várták a vendégeket. Az „ültess alapanyagot” workshop során citromfűvet és mentát ültethettek az érdeklődők, búcsúzóul pedig mindenkinek járt egy kulacs, amivel kezdetét veheti a feltöltés! A kezdeményezésben bárki részt vehet, ehhez két dolog szükséges. Az egyik, hogy utántölteni csak az tud, aki kulaccsal érkezik az adott (V)ízlelőhelyre, a másik, hogy az újratöltőnek le kell töltenie a (V)ízlelőhely kampány applikációját. Ha ezt megtette, indulhat az utántöltés, várnak mindannyiunkat a (V)ízlelőhelyek!