Évről évre egyre többen dolgoznak azon, hogy azoknak a fiataloknak is felejthetetlen élményeket nyújtsanak, akiknek erre a családi hátterük vagy a betegségük miatt nincs lehetőségük. Idén több mint ezer gyermek kezdhette az iskolát kipihenten, élményekkel tele, köszönhetően a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Vöröskereszt programsorozatának.

A programmal minden évben elsősorban olyan családokat szeretnének támogatni, akiknek egy tábor kifizetése már megterhelő lenne, holott a gyermekek fejlődéséhez, az iskolai teljesítményük javulásához, a beilleszkedésük elősegítéséhez, a környező és a tágabb világ megismeréséhez ezek elengedhetetlenek lennének. Idén több mint ezer gyermek vett részt 36 különböző táborban és kiránduláson szerte az országban június elejétől egészen szeptember végéig. A nyári programok teljes szervezéséről és lebonyolításáról a Magyar Vöröskereszt 16 megyei szervezetének munkatársai gondoskodtak.

Az idei nyár során az izgalmas programok, kirándulások mellett vöröskeresztes értékeket és olyan ismereteket is elsajátítottak a rászoruló gyermekek, mint például az elsősegélynyújtás, az egészséges életmód vagy az önkéntesség. A sokszínűséghez pedig nemcsak a tevékenységek járultak hozzá, hanem a helyszínek is. A legnépszerűbb a Balaton volt, ugyanis sok gyermeknek eddig nem volt lehetősége eljutni a magyar tengerhez. Ezen kívül népszerűek voltak a vár-látogatások (somoskői, egri), állatkertek, vadasparkok  vagy különböző tematikus parkok kalandjainak felfedezése, egyéb fürdőhelyek, strandolás, vagy a gyönyörű környezetben található kirándulóhelyek. A gyerekek élményeibe a táborokban készült rövidfilm nyújthat betekintést:

A program nem valósulhatott volna meg a Magyar Nemzeti Bank 8,7 millió forintos támogatása, valamint a 1359-es vonalon érkezett adományok nélkül.

Ahhoz, hogy a táborok jövőre is megvalósulhassanak, továbbra is várjuk a felajánlásokat az alábbi adományozói felületen.