Hátrányos helyzetű és beteg gyermekek számára szervezett táborok és kirándulások Magyarországon

A Magyar Vöröskereszt több évtizedes múlttal és hagyományokkal rendelkezik nyári táborok és kirándulások szervezésében hátrányos helyzetű gyerekek számára. A vármegyei és területi szervezetek által évente elért hátrányos helyzetű és beteg gyermekek száma több mint 1000 fő. Mindehhez jelentősen hozzájárult a Magyar Nemzeti Bank, amely 2016-tól kezdődően támogatja a Magyar Vöröskereszt programját. Az idei programot a Magyar Nemzeti Bank 8,7 millió forinttal támogatja. A táborokba való bekerülés feltétele, hogy a gyermek hátrányos helyzetű családban nevelkedjen, mint például alacsony jövedelmű nagycsalád, egyszülős család, valamilyen betegséggel, fogyatékossággal élő gyermeket nevelő család.

Aktuális gyűjtésünk

EDDIGI FELAJÁNLÁSOKCÉLTÁMOGATÓK
2.370.000 Ft5.000.000 Ft86 fő

Adományozni szeretnék

Mire gyűjtünk?

A Magyar Vöröskereszt által szervezett nyári táborok célja, hogy olyan családok gyermekei számára is elérhetővé tegyék a táborozás élményének a megtapasztalását, akiknek önerőből ez nem lehetséges. A táborozás és kirándulás hozzájárul a hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok társadalmi integrációjához, mivel olyan szolgáltatáshoz nyernek hozzáférést, amely számukra nem, viszont a többségi társadalom számára elérhető. A tábor és kirándulás során fejlődnek a szociális készségeik, önállóságuk, új ismereteket tanulnak, barátságokat kötnek, amelyek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy gazdagabb gyerekkort éljenek meg és később felnőttként is jobban megtalálják boldogulásukat a társadalom tagjaiként. A táborozás és kirándulás a szülők számára is pozitív hatású, mivel lehetőséget ad a szülőknek is arra, hogy több időt fordítsanak önmagukra, ezáltal a családi kohéziót is erősíti.

Hogyan segítünk?

A Magyar Vöröskereszt több évtizedes múlttal és hagyományokkal rendelkezik nyári táborok és kirándulások szervezésében hátrányos helyzetű gyerekek számára. A megyei és területi szervezetek által évente elért hátrányos helyzetű és beteg gyermekek száma mintegy 2500 fő, amihez jelentősen hozzájárult a Magyar Nemzeti Bank 2016-2018 közötti időszakban erre a célra nyújtott támogatása. A táborokba való bekerülés feltétele, hogy a gyermek hátrányos helyzetű családban nevelkedjen, mint például alacsony jövedelmű nagycsalád, egyszülős család, valamilyen betegséggel, fogyatékossággal rendelkező gyermeket nevelő család.

A kampányról

A Hétcsoda Élménytábort 2010-ben szerveztük meg először. A tábor egyhetes és általában augusztusban rendezzük meg a Balaton északi partján. A különleges közösségi tábor élményterápiás módszerekkel dolgozik, a gyerekekkel 40 önkéntes foglalkozik: óvodapedagógusok, pedagógusok, szociális munkások, szociálpedagógusok, gyógypedagógusok, ápolók és laikus önkéntesek.

A Magyar Vöröskereszt által szervezett táborok kivételesnek tekinthetőek abból a szempontból, hogy a táborszervezők figyelmet fordítanak a vöröskeresztes értékek, alapelvek, speciális ismeretek átadására, mint például elsősegélynyújtás, pszicho-szociális segítségnyújtás és önkéntesség, hogy csak néhányat említsünk.

Galéria