Jó hír azonban, hogy számos példaértékű összefogásnak lehetünk tanúi. Egyre többen tartják fontosnak, hogy ezekben az időkben még inkább összetartsunk és segítsünk a nehézségek és a kihívások leküzdésében.

Jelenleg az egészségügy az egyik leginkább leterhelt szektor. A járvány elleni küzdelemben rengeteg egészségügyi dolgozó áldozatos munkájára van szükség, ezért az ő támogatásuk most kulcsfontosságú. Mindemellett természetesen nem feledkezhetünk meg a járvány gazdasági hatásai miatt nehéz helyzetbe kerültekről sem.

A Henkel MagyarországA segítség nem marad el!” elnevezésű kampányának keretében

10 millió forinttal támogat öt, a járvány elleni küzdelemben aktív alapítványt, köztük a Magyar Vöröskeresztet is.

Hazánk legnagyobb karitatív szervezeteként január vége óta látunk el feladatokat a koronavírus kapcsán. A kezdetben lakossági tájékoztatásra fókuszáló kommunikáció mellett, a koronavírus hazai megjelenésével fokozatosan növekedtek a kötelezettségeink. Az elmúlt hetekben rendszeresek voltak a tartós-élelmiszer és segélycsomagok osztások és az ország több pontján folyamatosan biztosítottunk melegétel ellátást a nélkülözők számára. Emellett többször segítettük olyan kiegészítő feladatok ellátásával a hatóságok és az egészségügy munkáját, az Országos Mentőszolgálat között megszületett megállapodás értelmében a vöröskeresztes munkatársak és önkéntesek olyan feladatok ellátásába kapcsolódtak be, mint a határátkelőhelyeken a belépők ellenőrzése, vagy a mintákat levevő mentődolgozók és a tesztek szállítása, logisztikai támogatása.

A felajánlott összeg a megjelölt alapítványok között a közönség szimpátiaszavazata alapján fog megoszlani. Így a Te szavazatod is segít eldönteni, hogy a Magyar Vöröskereszt milyen arányban részesül a 10 millió forintos támogatásból.

Látogass el a www.henkelpromo.hu weboldalra május 04. és július 31. között és add le szavazatod a Magyar Vöröskeresztre!