A fertőzés hazai megjelenése óta eltelt időszakban az ország számos területén alakult ki példamutató együttműködés az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Vöröskereszt dolgozói között. A héten kialakított országos koordináció hivatalos keretek közé helyezi, és még hatékonyabbá teszi a megkezdett munkát.

Megyei és fővárosi szervezeteink március vége óta országosan több tevékenységgel is segítik az Országos Mentőszolgálatot. A vöröskeresztes munkatársak és önkéntesek olyan feladatok ellátásába kapcsolódtak be, mint a határátkelőhelyeken a belépők ellenőrzése, vagy a mintákat levevő mentődolgozók és a tesztek szállítása, logisztikai támogatása. Az ország több pontján segítjük továbbá a mentőállomások háttérmunkáját, többek között a vörös zónában szolgálatot teljesítő bajtársak ellátását, legutóbb pedig több mint 10.000 darab granolát adtunk át az OMSZ munkatársainak a Hester’s Life felajánlásából az #etesdadokit akció keretében.

A Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete is besegít a mentősök étkeztetésébe. A héten többek között Milka csokival és granolával látták el a bajtársakat.

Büszkék vagyunk azokra az önkéntes és hivatásos kollégáinkra is, akik a fővárosban a lakóhelyen történő mintavételek megszervezését végző diszpécser szolgálat munkájában vesznek részt. A Magyar Vöröskereszt a veszélyhelyzet kihívásai közepette továbbra is arra törekszik, hogy mindvégig segíteni tudja a mentők áldozatos munkáját.

Fejér megyei szervezetünk a székesfehérvári vörös zónába szálíltja az ellátmányt.

 

Fotók: Jóri András / Magyar Vöröskereszt