Az Auchan Magyarország jóvoltából egy 6 millió forint értékű Bizalomkártyás támogatást vett át a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezete. A szervezet ezt az összeget az országos Gyermekszáj és Budapest Étkeztetési Program keretében, a vármegyében élő rászoruló családosok megsegítésére, számukra 550 élelmiszercsomag vásárlására fordította.

Az Auchan Magyarország támogatásából praktikus, öttagú családok számára is valódi segítséget jelentő adománycsomagokat készítve érdemi segélyezési akciót bonyolított le a vármegyei szervezet. Szakmai tapasztalatukra hagyatkozva állítottak össze egy mintacsomagot, amelybe tartós élelmiszereken túl tisztítószert is terveztek, és amelyet végül 550-szer készítettek el. Egyetlen csomagba került tej, citromlé, rizs, tészta, tarkabab, májkrém, pástétom, konzervparadicsom, tea, keksz, ételízesítő, sárgaborsó, lencse, valamint mosópor, kézi mosószer és öblítő is. A majdnem 12 kg-os csomagokból Ózd, Kazincbarcika, Tiszaújváros, Sátoraljaújhely, Encs városokba és azok környező településeire is jutott.

Az adományosztás kapcsán a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezet kihangsúlyozta: a fűtési szezon kezdetétől nagy számban, folyamatosan érkeznek ilyen típusú adományokra kérelmek, így a csomagok szétosztása könnyű és örömteli esemény volt a kollégák számára.

Bővebben a Gyermekszájról

A Magyar Vöröskereszt Gyermekszáj és Budapest Étkeztetési Programja keretében ételadományt biztosít rászoruló gyermekes családok számára. Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Csongrád-Csanád vármegyékben, valamint Budapesten is akadnak résztvevői a programnak, összesen több, mint 2360 család. 2023-ban a Coca-Cola Magyarország támogatásával Baranya vármegyében is mintegy 40 család számára biztosítottá válik ez a segítség a téli hónapokban.

A program keretén belül tej-, kenyér- és élelmiszercsomag-osztás történik nélkülöző gyermekes családok, illetve budapesti iskolák, vöröskeresztes hajléktalanellátó intézmények számára az anyagi depriváció és a gyermekszegénység enyhítése céljából.

Kattintson ide, és támogassa ön is a Gyermekszáj és Budapest Étkeztetési Programját!

(Fotók: Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezete)