Sajtóközlemény

A Magyar Vöröskereszt december első két hétvégéjén az ország összes Auchan áruházában várja a nélkülözőknek szánt adományokat. Elsősorban tartós élelmiszerekre, valamint tisztító- és tisztálkodási szerekre van szükség, de az ünnepek előtt szívesen fogadják az édességet, szaloncukrot is.

Hazánk legnagyobb humanitárius szervezete, a Magyar Vöröskereszt idén is közös gyűjtést szervez a rászorulók részére az Auchannal. Az „Egy csomag szeretet” néven futó adománygyűjtést immár harmadik alkalommal rendezik meg mind a 24 Auchan áruházban. Az adományokat december 1-3., valamint 8-10. között 10-től 18 óráig várják a kasszák elhagyása után, a vevőszolgálatok közelében felállított gyűjtőpontokon. A karitatív szervezet összeállított egy listát is arról, hogy milyen termékekre van a legnagyobb szükség. Főleg konzerveknek (zöldség, paradicsom, máj, darálthús, készétel), száraz babnak és lencsének, citromlének, rizsnek, száraz tésztáknak, rétes- és rizslisztnek, zabkásának, zabpehelynek, instant kakaónak, gyümölcsteáknak, kisdobozos gyümölcsleveknek, tartós UHT 1,5 %-os tejnek, bébiételeknek, az ünnepre való tekintettel szaloncukornak, egyéb édességeknek tudják a legnagyobb hasznát venni, de éppúgy szükség van tisztító- és tisztálkodási szerekre. Örülnek tehát mosó- és mosogatószernek, szappannak, fogkefének, fogkrémnek, fertőtlenítőszereknek, általános tisztítószereknek is. A felsorolás szórólapokon megtalálható lesz minden Auchan áruházban.

Az adományokból szakszerűen összeválogatott csomagok készülnek, amelyeket a Magyar Vöröskereszt még az ünnepek előtt szeretne szétosztani a helyi igényeket jól ismerő vármegyei szervezetein keresztül különböző rászorulói csoportoknak: nehéz sorsú családosoknak, egyedülállóknak, időseknek és szociális intézményben élőknek.

Számos honfitársunk szorul rendszeres segítségre az egész országban – mondja Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója. – Az ünnepek alatt a nélkülözés talán még kínzóbb, mint a hétköznapokban. Tavaly az Auchannal közösen 18 tonna adományt gyűjtöttünk és juttatunk célba még karácsony előtt. Bízunk benne, hogy idén is számíthatunk az Auchan vásárlók szociális érzékenységére és segítő szándékára, hiszen igazán nagy szükség van rá.”   

„A 2023-as év gazdasági szempontból kihívásokkal teli volt, ezért folyamatos kedvezményekkel és akciókkal igyekeztünk vásárlóinkat támogatni. Most az év vége közeledtével szeretnénk őket arra kérni, hogy egy-egy pluszban vásárolt tartós élelmiszerrel, tisztálkodási szerrel, vagy karácsonyra szánt kis ajándékkal, édességgel könnyítsék meg a rászorulók helyzetét” – tette hozzá Varga-Futó Ildikó, az Auchan CSR igazgatója.