Együtt segítünk!

A Magyar Vöröskereszt kezdettől fogva segíti a szociálisan hátrányos helyzetű személyeket, családokat. Humanitárius szervezetként elsődleges feladatunknak tekintjük a rászoruló személyek és családok segítését tartós élelmiszerekkel, tisztító és tisztálkodási szerekkel.  

A karácsonyi időszakban rengeteg új megkeresést kapunk az éves átlagon felül. A támogatások nélkül nem biztos, hogy megfelelő mértékben tudunk a szükségletekre válaszolni. Azonban a lakosság segítségével élelmiszereket, higiénés termékeket tudunk beszerezni és nem csak a karácsonyi időszak megnövekedett igényeit tudjuk megfelelően teljesíteni. Az év további részében is folyamatosan juttatunk el adománycsomagokat a nehéz helyzetbe került emberekhez ebből a támogatásból. 

További információ az alábbi oldalon érhető el.

Aktuális gyűjtésünk

EDDIGI FELAJÁNLÁSOKCÉLTÁMOGATÓK
856.780 Ft5.000.000 Ft87 fő

Adományozni szeretnék

Hogyan segítünk?

Országos jelenlétünk miatt a rászorulók fel tudjákeresni lakóhelyükhöz legközelebbi vöröskeresztes irodát. Az adományokból tartósélelmiszereket szerzünk be, mint például: rizst, tésztát, olajat, cukrot, hüvelyeseket, teát, kakaót és készétel konzervezeket, valamint tisztító és tisztálkodási szerekkel. A tartós élelmiszerek kiválasztásánál figyelmet fordítunk arra, hogy azon kívül, hogy sokoldalúan felhasználhatók legyenek, egészségesek és tápanyagban gazdagok is. 

A karácsonyi időszakban rengeteg új megkeresést kapunk az éves átlagon felül. A támogatása nélkül nem biztos, hogy megfelelő mértékben tudunk a szükségletekre válaszolni. Azonban a lakosság segítségével élelmiszereket, higiénés termékeket tudunk beszerezni és nem csak a karácsonyi időszak megnövekedett igényeit tudjuk megfelelően teljesíteni. Az év további részében is folyamatosan juttatunk el adománycsomagokat a nehéz helyzetbe került emberekhez ebből a támogatásból. 

 

A szociális segítségnyújtásról

A Magyar Vöröskereszt egyéneket/családokat támogat természetbeni adományokkal, pénzbeli segélyezést nem folytat. Országos hálózatának köszönhetően minden bajba jutott személy fel tudja keresni a lakóhelyéhez legközelebbi vöröskeresztes irodát vagy szociális intézményt. Az elérhetőségeink a honlapunkon, illetve Facebookon megtalálhatóak, ott kommunikálják munkatársaink az aktuális segélyakciókat, illetve egyedi kérésekre is ők reagálnak. 

Jelentős részben a lakossági adományozás teszi lehetővé azt, hogy a nélkülöző egyéneknek, családoknak segítséget nyújtsunk. Tevékenységünket a Vöröskereszt alapelveinek megfelelően, teljesen átláthatóan, ellenőrizhetően végezzük, ügyelve arra, hogy az megfeleljen az adományozó eredeti szándékának. Nagyon fontos számunkra az önkéntesek bevonása. Segítségnyújtásunk során a társadalmi célokon kívül szem előtt tartjuk – amennyire lehetséges – a környezetvédelmi szempontokat is.