XV. HIV/AIDS Prevenciós Verseny

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt meghirdeti XV. HIV/AIDS Prevenciós Versenyét fiatalok számára. A vetélkedő országos döntője 2017. december 1-én, pénteken kerül megrendezése Budapesten. (A pontos információkat a résztvevő csapatoknak külön értesítésben megküldjük.)

A versenyen elért eredmények:

Inkább ÉSZ mint az AIDS (Csongrád megye) – Az online forduló nyertese középiskolás kategóriában
Negatívak (Heves megye) – Az online forduló nyertese felnőtt kategóriában.

  1. Helyezett: HIVatlanok 227 pont (Baranya megye)
  2. Helyezett: Lila Kondomok 209 pont (Somogy megye)
  3. HJKI: 196 pont (Békés megye)
A versenyről általánosságban

2002 óta rendezzük meg minden évben versenyünket, melyen eddig közel 1000 csapat vett részt.

A verseny célja, hogy a több millió áldozatot követelő betegségről, valamint más szexuális úton terjedő betegségről tudás szerezzenek a résztvevők, ezzel is csökkentve az ehhez kapcsolódó megbélyegzést. Mindemellett nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságos szexuális magatartásra, ezzel megelőzve a további fertőzéseket.

A megmérettetést két kategóriában szervezzük meg: középiskolások és felnőttek részére. A verseny két fordulóból áll. Az első online forduló során a három fős csapatoknak egy előre közzétett szakmai anyag segítségével kell kitölteniük egy feladatsort, mely egyaránt igényel jártasságot a témakörben, valamint kreativitást. Ezután a megyénként legjobb helyezést elért csapatok meghívást kapnak az országos döntőre, melyet minden év december 1-jén szervezünk meg, az AIDS elleni küzdelem világnapján.