Országos Kortárs-felkészítő Tábor

Kezdetektől fogva kiemelt fontosságúnak tekintettük, a fiatalokkal való foglalkozást. Ezért is hoztuk létre táborunkat, mely során olyan kortárs előadókat készítünk fel, akik hazatérve saját környezetünkben tartanak foglakozásokat.

A következő témakörökre lehet jelentkezni:

Eszmeterjesztés

Érdekel a Vöröskereszt története és eszmeisége? Többet szeretnél tudni a Nemzetközi Humanitárius Jogokról? Akkor itt a helyed, hiszen elsajátíthatsz mindent a fenti témakörökből.

Elsősegélynyújtás

Ha már van tapasztalatod elsősegélynyújtás terén, de szeretnéd elmélyíteni azt, illetve kibővíteni élménypedagógiai módszerekkel, akkor itt a helyed, és sok-sok újdonságot tanulhatsz meg.

HIV/AIDS prevenció

Még ma is az egyik legsürgetőbb probléma az AIDS betegség, mely eddig több millió áldozatot követelt. Erről, és más szexuális úton terjedő betegségről tanulhatsz annak érdekében, hogy felhívd kortársaid figyelmét azok veszélyeire. Mindezek mellett kiemelt figyelmet kap a biztonságos szexuális magatartás.

Csoportvezetői tréning

A felkészítés során olyan módszereket sajátíthatsz el, amelyek segítségedre lesznek egy-egy program szervezésénél, illetve csoportok vezetésénél. Mindezt játékok és elméleti háttértudás megszerzésével, gyakorlati alapokkal.

Ifjúsági véradásszervező

A véradás kiemelt fontosságú szervezetünk életében, mely egyre több fiatal bevonását igényli, hiszen bázisunkat folyamatosan frissíteni kell. Ha Te is szívesen részt vennél ebben, és szeretsz emberekkel foglalkozni, akkor jelentkezz ebbe a csoportba, hogy újabb és újabb módszereket sajátíthass el a toborzáshoz.

A táborba legalább 14. életévüket betöltött jelentkezőket várjuk, kivétel ez alól a HIV/AIDS prevenciós csoport, itt legalább 16 évesnek kell lenned a jelentkezéshez. A tábor ingyenes minden résztvevő részére. Vöröskeresztes tagság nem feltétel.

A jelentkezési lap itt érhető el: