November 10-11-én tartotta a karácsonyi adománygyűjtő akcióját a legnagyobb magyar humanitárius szervezet és a PENNY Magyarország. A már hagyományosnak tekinthető közös akció idén 45.890 kg tartós élelmiszer, édesség, tisztálkodószer és vegyi áru összegyűjtését tette lehetővé, amelyeket a Magyar Vöröskereszt rászorulók számára oszt szét a téli időszakban.

Az országos adománygyűjtő akcióban összesen 162 PENNY üzlet vett részt, amely üzletekben 406 vöröskeresztes munkatárs és 972 önkéntes csatlakozott a jó cél érdekében szervezett programhoz. A résztvevők együttesen 6.334 órát töltöttek az adományok gyűjtésével.

Hatalmas öröm, hogy a nehéz gazdasági körülmények ellenére ennyi adományt juttattak el hozzánk az emberek, a tavaly gyűjtött mennyiség másfélszeresét” – emeli ki Waller-Fekete Judit, a Magyar Vöröskereszt országos szociális szakmai vezetője. – „Ezeket a termékeket vegyesen hasznosítjuk: a szociális intézményeinkben élőknek és a hálózatunk által ismert rászorulók számára osztjuk ki. Nagy segítség lesz a téli időszakban.

A két nap során 42.419 kg tartós élelmiszert, 1.766 kg édességet, 624 kg tisztálkodószert, 331 kg vegyi árut és 571 kg egyéb terméket adományoztak a magyarok az ország minden pontjáról. Üzletenkénti bontásban a legtöbb adományt Heves vármegyében gyűjtötték a szervezők, átlagosan 403 kg áruval. A legtöbb termékadományt Pest vármegyében adták át a kezdeményezést támogatók, összesen 4319 kg-ot.

„Büszkék vagyunk rá, hogy vásárlóink segítségével újra segíthettünk a rászoruló embereken, és a tavalyi évhez képest sokkal több felajánlást juttathatunk el számukra. Öröm látni, hogy egyre több ember gondolja úgy, hogy adományozni jó dolog. Határozott célunk, hogy továbbra is folytassunk minden olyan programot, amellyel a nélkülözők életét könnyíhetjük meg” – mondta a sikeres gyűjtés kapcsán Kazatsay Eszter, a PENNY magyarországi kommunikációs vezetője.

További közös akciókkal készülnek a partnerek

A két partner idei sikeres együttműködése természetesen itt nem ér véget, hiszen a PENNY november 27. és december 3. között minden egyes – az akciós újságban megjelölt – termék megvásárlása után 20 forintot ajánl fel a Magyar Vöröskereszt részére. Emellett december 3-án, a 8. PENNY Mikulásfutás névadó támogatójaként használt, de jó minőségű játékokat gyűjt a Magyar Vöröskereszttel közösen a verseny helyszínén. Ehhez az akcióhoz a PENNY központjában a munkatársak is csatlakoznak, és a két helyszínen összegyűjtött ajándékokat a humanitárius szervezet nélkülöző családokhoz juttatja el.

Tekintse meg az országos gyűjtésen készült fotókat ide kattintva!

(Borítókép: Szabó Virág)