SAJTÓKÖZLEMÉNY
2023. november 9., csütörtök

Tartós élelmiszer és higiéniai termékek országos gyűjtését szervezi meg a legnagyobb magyar humanitárius szervezet és a PENNY Magyarország, hogy ezzel is megkönnyítse az ünnepi készülődést a rászoruló családok és idős emberek számára. A termékfelajánlásokat az adományozók november 10-11-én, a vásárlást követően adhatják át a kihelyezett gyűjtőpontokon.

Az adománygyűjtés során a Magyar Vöröskereszt eredeti csomagolású, tartós élelmiszereket vár, amelyek magas tápértékkel bírnak. A liszt-, cukor-, rizs-, étolaj- és tésztaadományok mellett lencsét, szárazbabot, sárgaborsót, müzlit, zabpelyhet és bébiételt is felajánlhatnak a vásárlók. Emellett a szervezetek tisztító- és tisztálkodási szerek közül mosószert, szódabikarbónát, szappant és fertőtlenítőszert gyűjtenek a rászorulóknak. A teljes lista megtekinthető a helyszínen, kérdés esetén az ottani vöröskeresztes munkatársak és önkéntesek segítenek.

„A célunk az, hogy minél több hozzánk forduló számára tudjunk valós segítséget nyújtani” – fogalmaz Waller-Fekete Judit, a Magyar Vöröskereszt országos szociális szakmai vezetője.

„A PENNY örömmel csatlakozik minden olyan kezdeményezéshez, amely rászoruló embereken segít. A Magyar Vöröskereszttel már negyedik éve tehetjük szebbé a nehéz helyzetben lévők karácsonyát, és büszkék vagyunk rá, hogy a felajánlások mértéke évről évre növekedik” – mondja Kazatsay Eszter, a PENNY magyarországi kommunikációs vezetője.

Itt találja a teljes bevásárlólistát:

Adománygyűjtéshez bevásárlólista