Főként tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű játékokat, könyveket várunk.

Pénzadományokat a Magyar Vöröskereszt 10405004-00026542-00000005 számú számlaszámára lehet utalni, illetve telefonon a 1359-es adományvonalon keresztül, mellyel a rászorulókat hívásonként 250 forinttal támogatják. Cégek, vállalatok is szervezhetnek saját gyűjtést munkatársaik között, a Magyar Vöröskereszt pedig segít eljuttatni az adományokat a nehéz körülmények között élőknek.

A Magyar Vöröskereszt karácsonyi gyűjtőakciói 2014-ben

Karácsonyi Szaloncukor Angyal

November 17-én útjára indítottuk a „Karácsonyi Szaloncukor Angyal” elnevezésű karitatív programot, melynek célja, hogy a leghátrányosabb településeken élő gyermekek karácsonyfájára is jusson szaloncukor. Ebben az akcióban pénzadományokat várunk a Magyar Vöröskereszt 10405004-00026542-00000005 számú adományszámlájára. Az átutalásokat december 13-ig várjuk, a közleményben kérjük tüntesse fel: „Karácsonyi Szaloncukor Angyal”. Partnerünk a LECTOR Fordítóiroda, amely az akciót novemberi megrendelő között népszerűsíti, az adakozó ügyfelek adományát pedig megduplázva juttatja el hozzánk.

TESCO – Legyen másoknak is szép a karácsony!

December 5-6-án országszerte, összesen 118 Tesco-áruházban lehet tartós élelmiszereket felajánlani: olyan nem romlandó árucikkeket, mint liszt, cukor, tészta, konzervek. Továbbá adományozhatnak a gyermekek számára édességet vagy bébiételt, illetve bármely egyéb, hűtést nem igénylő élelmiszert. Minden adományozó egy szép hűtőmágnest kap emlékül.

Coca-Cola Karácsonyi Karaván

December 6-án ismét országjáró körútra indul a legendás Coca-Cola Karácsonyi Karaván, hogy minél több helyre elvigye a karácsony varázsát. A Magyar Vöröskereszt önkéntesei idén is a Karavánnal tartanak, adományként tartós élelmiszereket, ruhát és pénzbeli felajánlásokat várnak, amelyeket a rászorulókhoz juttatnak el. Emellett a Coca-Cola Magyarország a szervezet segítségével mind a tizennégy helyszínen tíz rászoruló helyi családnak karácsonyi ajándékcsomagot ad át. A karaván az adománygyűjtés mellett kézműves alkotóházzal, adventi koncerttel és családi programokkal várja az érdeklődőket. A Coca-Cola Mikulás és segítői országszerte 14 városban, így Nyíregyházán, Békéscsabán, Szolnokon, Jászberényben, Balatonfüreden, Tamásiban, Mohácson, Dunaújvárosban, Győrött, Fertődön, Körmenden, Balatonbogláron, Székesfehérvárott, legvégül pedig Budapesten várják az érdeklődőket.

További részletek: coke.hu

Adomány Expressz

December 5. és 17. között vidéki nagyvárosok bevásárlóközpontjaiban Adomány Expressz nevű akciónkban gyűjtik a felajánlásokat a Magyar Vöröskereszt önkéntesei. Helyszínek: Miskolc, Nyíregyháza, Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Székesfehérvár. Az adomány-expressz esetében fontos eleme a programnak, hogy az illetékes, helyi Pláza vezetésével közösen kerülnek meghatározásra a célcsoportok, ahogyan a rászorulók megsegítésében, az adományok eljuttatásában is részt vesznek mindkét szervezet kollégái.

Mikulásgyár

December 5-21. között immár tizedik alkalommal épül fel az 56-osok terén a Mikulásgyár, amely hagyományosan az egyik legnépszerűbb karácsonyi adománygyűjtő állomásunk. De nemcsak itt, hanem számos további gyűjtőponton ugyanúgy lehet felajánlásokat tenni a Mikulásgyárnak, amely főként tartós élelmiszereket, könyveket és jó minőségű játékokat fogad. Az összegyűlt adományokat a Magyar Vöröskereszt önkéntesei válogatják szét és csomagolják dobozokba, majd rászorultsági alapon szétosztják a hátrányos helyzetben élőknek.

További gyűjtőpontok: Mammut 2, Duna House ingatlanirodák, Győri ETO, valamint hétvégenként a biatorbágyi PremierOUTLET Center 46-os számú üzlete.