A Magyar Vöröskereszt adószáma: 19002093-2-41

Beszámoló az adó 1% felhasználásáról itt található.

A Magyar Vöröskereszt 2014-ben több mint 200 ezer embernek segített szociális akciói révén, ennek összértéke meghaladta a félmilliárd forintot. 2014-ben több mint 412 ezer véradó jelent meg a Vöröskereszt által szervezett véradásokon. A hazai humanitárius szervezet elsősegélynyújtó vizsgáira 2014-ben közel 70 ezren jelentkeztek. A keresőszolgálat évente több száz embernek segít a világháborúban eltűnt vagy külföldre szakadt hozzátartozói keresésében a világ minden táján. A szervezet legnépszerűbb programjai a következők: Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat, Országos Felsőoktatási Véradóverseny, HIV/AIDS Prevenciós Verseny, Csecsemőgondozási Vetélkedő, Országos Elsősegélynyújtó Verseny és a Hétcsoda Élménytábor.

A Magyar Vöröskereszt számára kétféle módon tudja felajánlani személyi jövedelemadójának 1%-át:

1.) A nyomtatványcsomag részét képező 1453-EGYSZA lapon (kézzel kitöltött adóbevallás és az ÁNYK-AbevJava számítógépes programjával elektronikusan kitöltött bevallás esetén is) tüntesse fel a Magyar Vöröskereszt adószámát 19002093-2-41. Ezt a lapot nem kell külön borítékba helyezni, viszont be kell írnia saját nevét és adóazonosító jelét az előre nyomott sorokba.

2.) Abban az esetben, ha Ön nem rendelkezett adójának 1+1%-áról a személyi jövedelemadó bevallásában, vagy munkáltatói adómegállapítás esetén munkáltatójához nem juttatta el (2015. május 11-éig, lezárt, adóazonosító jelével ellátott, ragasztott felületére átnyúlóan, saját kezűleg aláírt postai borítékban) nyilatkozatát, akkor 2015. május 20-áig az állami adóhatóság honlapján közzétett általános nyomtatványkitöltő- és ellenőrző program (ÁNYK-AbevJava) segítségével kitölthető 14EGYSZA jelű formanyomtatvány EGYSZA elnevezésű lapját kinyomtatva, lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban személyesen vagy postán, illetőleg elektronikus űrlapként, elektronikus úton (meghatalmazott esetén külön megbízás alapján) még megteheti.

Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a 2015. május 20-ai határidő jogvesztő. Ha ezt követően rendelkezik (befizetett) személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen.