https://voroskereszt.hu/hirek/segitsen-adoja-1-aval/

Segítsen adója 1%-ával!


Egy eszme. Egy mozgalom. 134 éve az emberekért. Segítse munkánkat személyi jövedelemadójának 1%-ával!

A Magyar Vöröskereszt adószáma: 19002093-2-41

Beszámoló az adó 1% felhasználásáról itt található. [1]

A Magyar Vöröskereszt 2014-ben több mint 200 ezer embernek segített szociális akciói révén, ennek összértéke meghaladta a félmilliárd forintot. 2014-ben több mint 412 ezer véradó jelent meg a Vöröskereszt által szervezett véradásokon. A hazai humanitárius szervezet elsősegélynyújtó vizsgáira 2014-ben közel 70 ezren jelentkeztek. A keresőszolgálat évente több száz embernek segít a világháborúban eltűnt vagy külföldre szakadt hozzátartozói keresésében a világ minden táján. A szervezet legnépszerűbb programjai a következők: Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat, Országos Felsőoktatási Véradóverseny, HIV/AIDS Prevenciós Verseny, Csecsemőgondozási Vetélkedő, Országos Elsősegélynyújtó Verseny és a Hétcsoda Élménytábor.

A Magyar Vöröskereszt számára kétféle módon tudja felajánlani személyi jövedelemadójának 1%-át:

1.) A nyomtatványcsomag részét képező 1453-EGYSZA lap [2]on (kézzel kitöltött adóbevallás és az ÁNYK-AbevJava [3] számítógépes programjával elektronikusan kitöltött bevallás esetén is) tüntesse fel a Magyar Vöröskereszt adószámát 19002093-2-41. Ezt a lapot nem kell külön borítékba helyezni, viszont be kell írnia saját nevét és adóazonosító jelét az előre nyomott sorokba.

2.) Abban az esetben, ha Ön nem rendelkezett adójának 1+1%-áról a személyi jövedelemadó bevallásában, vagy munkáltatói adómegállapítás esetén munkáltatójához nem juttatta el (2015. május 11-éig, lezárt, adóazonosító jelével ellátott, ragasztott felületére átnyúlóan, saját kezűleg aláírt postai borítékban) nyilatkozatát, akkor 2015. május 20-áig az állami adóhatóság honlapján közzétett általános nyomtatványkitöltő- és ellenőrző program (ÁNYK-AbevJava [3]) segítségével kitölthető 14EGYSZA [4] jelű formanyomtatvány EGYSZA [5] elnevezésű lapját kinyomtatva, lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban személyesen vagy postán, illetőleg elektronikus űrlapként, elektronikus úton (meghatalmazott esetén külön megbízás alapján) még megteheti.

Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a 2015. május 20-ai határidő jogvesztő. Ha ezt követően rendelkezik (befizetett) személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen.