Kiemelt hír – első közzététel: 2023. február 7., kedd

A Magyar Vöröskereszt a Nemzetközi Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom tagjaként segítséget nyújt a török-szíriai határtérséget sújtó földrengések károsultjainak. Folyamatosan tartja a kapcsolatot az érintett Török Vörösfélhold és Szíriai Arab Vörösfélhold nemzeti társaságokkal, hogy amint konkrét szükségleteket fogalmaz meg bármelyik szervezet, mielőbb mozgósítani tudja a hazai erőforrásait.

Humanitárius szervezetként kötelességünk katasztrófahelyzetekben helyt állni és segíteni minden rendelkezésünkre álló eszközzel” – hangsúlyozza Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója. – „Kapcsolatban vagyunk a Török Vörösfélhold és Szíriai Arab Vörösfélhold szervezetekkel, és az általuk megfogalmazott igényekre vonatkozóan indítunk gyűjtést. Amíg nem kapunk konkrét jelzést, addig pénzadományok fogadásával segítjük a mentést és a későbbi helyreállítást. Ehhez külön bankszámlaszámot tettünk elérhetővé.”

Az adománygyűjtés mellett a Magyar Vöröskereszt önkénteseiből álló H-HERO egészségügyi alakulat készenlétben várja, hogy szükség esetén csatlakozzon a mentést követő egészségügyi feladatok ellátására. Az egészségügyi egység 2016-os megalakulása óta számos esetben nyújtott segítséget itthon és külföldön egyaránt, mind természeti katasztrófákat követően, mind pedig humanitárius krízis során. Az orvosokból, ápolókból, továbbá más egészségügyi és logisztikai szakemberekből álló egység önkéntes tagjai legutóbb a magyar-ukrán határon teljesítettek szolgálatot, ahol a háború elől menekülő beteg, sérült emberek ellátása volt a feladatuk.

Amint pontos információink vannak a földrengés áldozatainak szükségleteiről, haladéktalanul tájékoztatjuk önöket” – hívja fel a figyelmet Kardos István. – „A segíteni szándékozóktól azt kérjük, hogy pénzadomány formájában nyújtsanak támogatást.”

Közvetlen segítség a földrengés miatt bajba jutottaknak

Belföldi átutalás esetén:

  • Bankszámlaszám: 10405004-00026548-00000009
  • Közlemény: török-szír földrengés

Külföldről történő átutalásnál:

  • IBAN szám: HU32 1040 5004 0002 6548 0000 0009
  • Swift kód: OKHBHUHB
  • Bank neve: K&H Bank Zrt.
  • Bank címe: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.
  • Közlemény: török-szír földrengés

A Török Vörösfélhold és a Szíriai Arab Vörösfélhold nevében is köszönjük a felajánlásokat!

Amennyiben a felajánlott támogatás felhasználását érintő feltételeket pontosítani szeretnék egy adományozási szerződés keretében, vagy vállalati adományozóként a törvényben előírt határidőnél korábban tartanak igényt az adóigazolás kiállítására, kérjük, vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot a csr@voroskereszt.hu e-mail címen.