Legyen másoknak is szép a karácsony! – ezzel a mottóval hív kétnapos élelmiszergyűjtésre a Magyar Vöröskereszt. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet december 5. és 6. között a Tesco 118 áruházában várja az adományokat. Minden adományozó ajándékot kap a Coca-Cola Magyarország jóvoltából.

A téli időszakban egyre többen fordulnak segítségért a Magyar Vöröskereszthez, karácsony közeledtével háromszorosára nő a segélykérők száma. A téli krízis közeledtével a családok mindennapi életét több tényező is nehezíti. A téli tüzelő, a fűtési szezon miatt megemelkedett rezsi költségek mellet sok hátrányos helyzetű családnak jelent gondot a mindennapi élelem megvásárlása, a napi legalább egyszeri meleg étel elkészítése és biztosítása családja számára.

Éppen ezért a Magyar Vöröskereszt, abban a reményben indítja el adománygyűjtési akcióját, hogy a nagy áruházakban vásárlók támogatásával 40 ezer kilogramm élelmiszert gyűjthet össze, amely 8-10 ezer családnak jelenthet segítséget.A kezdeményezésnek – a korábbi évekhez hasonlóan – idén is a Tesco hipermarketek adnak otthont. Mindenkit, aki tartós élelmiszert adományoz, ajándékot kap a Coca-Cola Magyarország jóvoltából.

A Magyar Vöröskereszt önkéntesei december 5-én és 6-án, 10 és 18 óra között várják a vásárlók felajánlásait a Tesco áruházakban. Az országos akció keretében 118 hipermarketben, mintegy 400 önkéntes várja a tartós élelmiszereket. A gyűjtésben résztvevő áruházak listája itt olvasható:

Az összegyűlt adományokat a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezeti juttatják el a legrászorultabbaknak, még az ünnepek előtt.

A hazai legnagyobb humanitárius szervezet idén azzal is segíti a nehéz helyzetben lévő családokat, hogy Filléres szakácskönyv néven az alábbi linkre kattintva: szakácskönyv elérhetővé tesz egy receptgyűjteményt, melyet a Magyar Vöröskereszt átmeneti otthonokban élő édesanyák és az otthonok dolgozói közösen állították össze.

A könyvben Magyarország legnépszerűbb receptoldala, a NoSalty (www.nosalty.hu) a mindennapi sütés-főzéshez, életvezetési tanácsokat is adott, amelyekkel a szakácskönyv lapjain találkozhatnak az olvasók. A szakácskönyv a Magyar Vöröskereszt „Remény a sérülékeny gyermekeknek Magyarországon” című, a Velux Alapítványok által támogatott programjának a kiadványa.

A receptek összeválogatását – a pénzügyi szempontokon kívül – az motiválta, hogy az ételek rövid idő alatt, egyszerűen elkészíthetők legyenek azok számára is, akiknek korábban nem volt lehetőségük hosszú időt tölteni a konyhában. A receptek nagy előnye, hogy teret engednek a kreativitásnak, és az ételek alapanyagai esetenként más hozzávalókkal is helyettesíthetők.