A két szervezet neves sportolókkal, zenészekkel és színészekkel együttműködve buzdította véradásra a lakosságot. Azok, akik ez idő alatt vért adtak, automatikusan részt vettek egy sorsoláson, amelyen egyebek között színházjegyeket és egészségügyi szűrővizsgálatokat nyerhettek. A nyerteseket az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai e-mailben értesítik.

Júniusban 32584, júliusban 34253 fő jelentkezett véradásra. Augusztus végén, a vérkészlet csökkenése miatt az OVSz kénytelen volt korlátozni a vérkészítmény-ellátást egy rövid időre, azonban a külön felhívásra aktivizálódó véradóknak köszönhetően pár nap alatt sikerült elérni a korábbi évek augusztusi átlagát, így teljes körűen képes volt kiszolgálni a fekvőbeteg-ellátó intézményeket. Az elmúlt 12 év második legeredményesebb napja volt augusztus 30-a volt, amikor 2781 véradásra jelentkezést regisztráltak!

Péterfy Bori: Pár csepp vér, ami valakinek az egész életét megváltoztathatja

🗣️ "Ez egy olyan – végülis apróság, pár csepp vér, ami tényleg nagyon fontos lehet, és valakinek az egész életét megváltoztathatja."🎤🎶 Péterfy Bori énekes, önkéntes véradó ezt vallja.Az élet nem játék. Adj vért. 🙏🏻❤️Adj vért 2020. július 23. – augusztus 31. között, és nyerd meg az értékes nyeremények egyikét!ℹ️További információk: www.ovsz.hu/az-elet-nem-jatek#OVSZ #Voroskereszt #azeletnemjatek #adjvert #motivaljmasokat #veradovagyok

Közzétette: Országos Vérellátó Szolgálat – 2020. augusztus 12., szerda

A kampány keretében Péterfy Bori is a véradás ügye mellé állt!

Az országos vérkészlet egyensúlyáért felelős Országos Vérellátó Szolgálat és a véradások hazai szervezését végző Magyar Vöröskereszt továbbra is azt kéri, hogy aki teheti és egészségesnek érzi magát, valamint az elmúlt 14 napban nem járt külföldön, menjen el vért adni, hiszen a koronavírus-fertőzés előttünk álló második hulláma alatt is folyamatosan szükség lesz a betegek vérkészítményekkel való ellátására. Véradás során körültekintően járunk el. A belépéskor a járványügyi szabályok (kézfertőtlenítés, hőmérséklet-mérés, COVID kockázat előzetes elbírálása) érvényesek, ügyelünk a megfelelő távolság megtartására, és szükség szerint egyéni védőeszközöket (maszk, kesztyű) is biztosítunk. A véradási helyszínek és időpontok a www.ovsz.hu és www.voroskereszt.hu/veradas oldalon, valamint az ingyenesen letölthető Véradás – Vöröskereszt applikációban érhetők el.