A februárban indított „Őrizd meg az egészséged a tél végén is!” kampányban a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége és a Magyar Vöröskereszt közösen hívta fel a figyelmet az egészséges táplálkozásra, és az immunrendszer védelmére. Mindkét szervezet számára fontos, hogy a lakosság hiteles forrásokból tájékozódjon az egészségmegőrzésről, ezért folytatjuk az együttműködést, hogy a hazai táplálkozástudományi szakemberek üzenetei minél több emberhez eljuthassanak.

Folytatva az eredeti kampányt, a jövőben is olyan tippek és tanácsok kerülnek majd megosztásra, amelyek a szezonális ételeket figyelembe véve igyekeznek felhívni a lakosság figyelmét a kiegyensúlyozott táplálkozásra. A koronavírus-járvány alakulása miatt kiemelten fontos, hogy fertőzés esetén is ügyeljünk a megfelelő tápanyagok bevitelére, továbbá figyeljünk a folyadékpótlásra. Emellett, a tájékoztató anyagok kitérnek arra is, hogy milyen tartós élelmiszereket érdemes vásárolni, úgy, hogy a boltban eltöltött idő is csökkenjen. Az információs anyagok szabadon elérhetőek és letölthetőek honlapunkról további felhasználásra.

A Magyar Vöröskereszt feladatai közé tartozik többek között, hogy népszerűsítse az egészségmegőrzése és egészségfejlesztésre irányuló üzeneteket. Ezért a közösen kidolgozott tájékoztató anyagok mellett felhívjuk a figyelmet az MDOSZ által megalkotott és a Magyar Tudományos Akadémia ajánlásával rendelkező új hazai táplálkozási ajánlásra, az OKOSTÁNYÉR® kezdeményezésre, amely közérthetően, élelmiszerekre lefordítva mutatja meg mindenki számára hozzáférhetően, hogy hogyan lehet megvalósítani az egészséges táplálkozást.

Koronavírus-fertőzés – táplálkozási tanácsok – Magyar Vöröskereszt – MDOSZ ajánlások 07

Koronavírus-fertőzés – táplálkozási tanácsok – Magyar Vöröskereszt – MDOSZ ajánlások 08

Bevásárlólista – táplálkozási tanácsok – Magyar Vöröskereszt – MDOSZ ajánlások 09

Cink – táplálkozási tanácsok – Magyar Vöröskereszt – MDOSZ ajánlások 10

Fagyasztott gyümölcsök – táplálkozási szokások – Magyar Vöröskereszt – MDOSZ ajánlások 11