https://voroskereszt.hu/hirek/folytatodik-a-magyar-voroskereszt-es-az-magyar-dietetikusok-orszagos-szovetsegenek-egyuttmukodese/

Folytatódik a Magyar Vöröskereszt és az Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének együttműködése


A február-március között létrejött projekt folytatásaként további tájékoztató anyagokat készít a két szervezet.

A februárban indított „Őrizd meg az egészséged a tél végén is!” [1] kampányban a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége [2] és a Magyar Vöröskereszt közösen hívta fel a figyelmet az egészséges táplálkozásra, és az immunrendszer védelmére. Mindkét szervezet számára fontos, hogy a lakosság hiteles forrásokból tájékozódjon az egészségmegőrzésről, ezért folytatjuk az együttműködést, hogy a hazai táplálkozástudományi szakemberek üzenetei minél több emberhez eljuthassanak.

Folytatva az eredeti kampányt, a jövőben is olyan tippek és tanácsok kerülnek majd megosztásra, amelyek a szezonális ételeket figyelembe véve igyekeznek felhívni a lakosság figyelmét a kiegyensúlyozott táplálkozásra. A koronavírus-járvány alakulása miatt kiemelten fontos, hogy fertőzés esetén is ügyeljünk a megfelelő tápanyagok bevitelére, továbbá figyeljünk a folyadékpótlásra. Emellett, a tájékoztató anyagok kitérnek arra is, hogy milyen tartós élelmiszereket érdemes vásárolni, úgy, hogy a boltban eltöltött idő is csökkenjen. Az információs anyagok szabadon elérhetőek és letölthetőek honlapunkról további felhasználásra.

A Magyar Vöröskereszt feladatai közé tartozik többek között, hogy népszerűsítse az egészségmegőrzése és egészségfejlesztésre irányuló üzeneteket. Ezért a közösen kidolgozott tájékoztató anyagok mellett felhívjuk a figyelmet az MDOSZ által megalkotott és a Magyar Tudományos Akadémia ajánlásával rendelkező új hazai táplálkozási ajánlásra, az OKOSTÁNYÉR® [3] kezdeményezésre, amely közérthetően, élelmiszerekre lefordítva mutatja meg mindenki számára hozzáférhetően, hogy hogyan lehet megvalósítani az egészséges táplálkozást.

Koronavírus-fertőzés – táplálkozási tanácsok – Magyar Vöröskereszt – MDOSZ ajánlások 07 [4]

Koronavírus-fertőzés – táplálkozási tanácsok – Magyar Vöröskereszt – MDOSZ ajánlások 08 [5]

Bevásárlólista – táplálkozási tanácsok – Magyar Vöröskereszt – MDOSZ ajánlások 09 [6]

Cink – táplálkozási tanácsok – Magyar Vöröskereszt – MDOSZ ajánlások 10 [7]

Fagyasztott gyümölcsök – táplálkozási szokások – Magyar Vöröskereszt – MDOSZ ajánlások 11 [8]