A Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete igazgatójának, Gortva Józsefnek a halálhíre mindannyiunkat megrendített. Hosszú ideig és nagy elhivatottsággal foglalkozott a véradásszervezés tevékenység népszerűsítésével, a felsőoktatási kampányokkal. Nagyon jó kapcsolati rendszert ápolt a Heves megyei munkahelyekkel, mélyen tisztelte az önkénteseket.  Ő maga is sokszoros véradó volt.

2021 március hónapban felhívással fordulunk a Magyar Vöröskereszt dolgozói, önkéntesei, volt Kollégánk tisztelői, partnerei felé.

Kérjük, aki teheti és egészsége engedi – jelentkezzen véradásra, biztasson erre másokat is, véradását pedig ajánlja fel munkatársunk tiszteletére. A véradásra történő regisztráció alkalmával az Országos Vérellátó Szolgálat lehetővé teszi azt, hogy a véradás „megjelölhető legyen” – Gortva József emlékére  .

Kérésünk ugyan a hagyományoktól eltérő, de mindenképpen szeretnénk a véradással, mint számára fontos tevékenységgel is emléket állítani pályafutásának.  Bízunk abban, hogy felhívásunkat sokan követik majd és a betegek ellátásán túl tisztelegnek szeretett Kollégánk munkássága előtt.

A véradó helyszínek és időpontok ide kattintva érhetők el.