Pontosan egy év telt azóta, hogy 2020. március 2-án lakossági felhívást tettünk közzé és gyűjtést indítottunk, ezzel pedig széles körben megkezdtük a koronavírushoz kapcsolódó tevékenységünket. Az ezt követő hónapokban intenzíven bekapcsolódtunk a járvány elleni védekezésbe: tájékoztató kampányokat és lakossági segélyezést folytattunk, élelmiszer és tisztasági csomagokat osztottunk, védőmaszkokat készítettünk. Önkénteseink országszerte együttműködtek az Országos Mentőszolgálat és a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakembereivel, és részt vettek a hatóságok által üzemeltett telefonos diszpécserközpontok valamint a COVID mintavételi pontok munkájában.

Közben a hagyományos feladatainkat is folytattuk. Az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen, végig biztonságos keretek között szerveztük a véradásokat. A szociális ellátórendszerünk és az elsősegélynyújtó vizsgáztatás pedig továbbra is elérhető volt.

A 2020-ban elvégzett tevékenységeinket most egy videóban összegeztük.  Az idén 140 éves Magyar Vöröskereszt a kezdetektől az első vonalban küzdött a járvány ellen, melyben kiemelt szerepe volt a minden eddiginél jelentősebb összefogásnak! 

Köszönjük támogatóink, önkénteseink és dolgozóink önzetlenségét és emberfeletti teljesítményét!

A folytatáshoz most mindenkire szükségünk van, hiszen a járvány még nem ért véget!

A koronavírus elleni munkánkat továbbra is lehet segíteni adományozóként vagy önkéntesként.  

Önkéntes lehetőségek:

Központi irányítás (diszpécserközpont)

COVID mintavételezés

Adományvonalunk: 1359 – Egy hívás 250 Ft segítség

A videót készítette: The Speak Easy Project

Narrátor: Anger Zsolt