A koronavírus néven ismert járvány eddig 53 országban ütötte fel a fejét, február végéig a megerősített esetek száma Kínában meghaladja a 79 150 fertőzöttet, a világban több mint 83 000 ember betegedett meg. A betegség terjedése ellen szigorú higiéniai előírások betartásával védekezhetünk a leghatékonyabban, az ehhez szükséges eszközök beszerzéséhez, a megfelelő ellátás biztosításához, valamint a hiteles kommunikáció megvalósításához kezdett adománygyűjtésbe a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége (IFRC). A cél 32 millió svájci frank összegű adomány összegyűjtése, amelyet a halálesetek, megbetegedések, illetve a járvány szociális hatásainak csökkentésére használnak majd fel, szerte a világon.

A Magyar Vöröskereszt is csatlakozik a gyűjtéshez, mint hazánk legnagyobb,  országos hálózattal rendelkező karitatív szervezete. A hazai adománygyűjtés célösszege 10 millió forint, amelyet döntően az itthoni felkészülésre fordítunk, egy kisebb részével pedig a Nemzetközi Vöröskereszt munkáját segítjük majd. Az adományokat ide kattintva, vagy közvetlenül az alábbi adományozói modul segítségével lehet felajánlani!

EDDIGI FELAJÁNLÁSOKCÉLTÁMOGATÓK
25.346.874 Ft50.000.000 Ft1095 fő

Adományozni szeretnék

Nagyobb összegű felajánlás esetén az alábbi számlaszámokra kérjük a felajánlásokat:

Bankszámlaszám:

K&H Bank Zrt. 10405004-00026541-00000006 –

Katasztrófa megelőzés és segélyezés

Közlemény: “Koronavírus adomány”

Külföldről történő átutaláshoz:

IBAN:  HU96 1040 5004 0002 6541 0000 0006

 

A Magyar Vöröskeresztnél a felkészülésben és a megelőzésben hiszünk!

Szervezetünk éppen ezért az adományokból befolyt összeget lakossági tájékoztatásra és információs kiadványokra, továbbá egészségügyi eszközök, védőmaszkok és védőruhák, lakosságot segítő védőfelszerelések, valamint fertőtlenítőszerek beszerzésére fordítja. Mindezek mellett szeretnénk felhívni a figyelmet arra is, hogy egy ilyen helyzetben komoly szükség van arra, hogy együttműködő magatartást és szolidaritást tanúsítsunk embertársaink és az érintett közösségek iránt. A járvány alakulása szempontjából létfontosságú a megfelelő forrásból való tájékozódás is, hiszen a megbízhatatlan helyről származó félinformációk megtévesztők lehetnek. Ennek megfelelően fejlemények honlapunkon egy folyamatosan frissülő híranyagban is követhetőek, a cikk végén pedig nyomtatható formában is letölthetők az óvintézkedések.

Facebook oldalunkon pedig mindenki számára elérhetőek, és megoszthatóak a WHO által közreadott megelőző óvintézkedések kivonatai.

Közzétette: Magyar Vöröskereszt – 2020. február 4., kedd

Fotók: IFRC