Idén is közeledik május első vasárnapja, Anyák napja, amelyet hazánkban az idén 100 éves Magyar Ifjúsági Vöröskereszt aktivistái honosítottak meg. Ebben az évben, az ünnepre készülve, egy különleges együttműködés keretében a Plazma Pontok helyszínein is lehet támogatni a Magyar Vöröskereszt által fenntartott Családok Átmeneti Otthonaiban élő édesanyákat és családokat április 19-től május 16-ig.

A következő hetekben a Plazma Pontokon kihelyezett perselyek segítségével, pénzadománnyal is hozzá lehet járulni a nehéz körülmények között élő anyákat segítő programokhoz. Az összegyűlt adományt minden olyan megyében a családok átmeneti otthonai számára juttatja el a Magyar Vöröskereszt, ahol ilyen intézményt üzemeltet, a többi megyében pedig lakossági adományozásra fordítja majd.

A rendszeres plazmaadás feltétele az éves véradás is, amivel akár három beteg gyógyulása is elősegíthető. Gondolj azokra, akiknek szüksége van adományodra, keresd a perselyeket, és a támogasd a nehéz helyzetben lévő édesanyákat!

A Plazma Pont oldalán megtalálhatóak a plazmaadás helyszínei és feltételei, a véradás helyszíneiről pedig a www.voroskereszt.hu/veradas oldalon található bővebb tájékoztató.