A Citi Alapítvány tisztában van azzal, hogy a járványhelyzet aránytalanul keményen sújt egyes közösségeket, ezért úgy döntött, hogy a Magyar Vöröskereszttel együttműködésben támogatja a koronavírus járvány miatt munkanélkülivé vált embereket és a Magyar Vöröskereszt által működtetett szociális intézményekben élőket, családokat és hajléktalanokat.

A koronavírus a szociálisan kiszolgáltatott, hátrányos helyzetűeket sújtotta a leginkább, ezért a program keretében azok a nehéz helyzetbe került családok és emberek jutnak támogatáshoz, akik közül sokan elveszítették munkájukat, ezért még nehezebben birkóznak meg a járványhelyzettel.  A Magyar Vöröskereszt szociális ellátórendszerének ügyfelei is segítséget kapnak: tíz Családok Átmeneti Otthona, valamint további 119, szintén a Magyar Vöröskereszt által működtetett intézmény és szolgáltatás kap támogatást.

A támogatás tartós élelmiszert, friss élelmiszer-alapanyagokat, személyes higiéniai cikkeket, védőeszközöket, valamint a szociális intézmények tisztán tartásához szükséges fertőtlenítőszereket foglal magában.

A Citi Alapítvány adományának köszönhetően a Magyar Vöröskereszt felkészülhetett arra, hogy a második hullám alatt is megfelelő színvonalon segíthesse kiegészítő feladatok ellátásával azokat az állami szervezeteket, amelyek a járvány kapcsán végeznek tevékenységeket.

A jelentős adományból az ország egész területén tudunk adománycsomagokat osztani

“A Magyar Vöröskereszt hazánkban az elsők között szállt szembe a koronavírussal. Tavasszal végig azt tartottuk szem előtt, hogy a lehető legszélesebb körben segítsük a lakosságot és tevékeny részesei legyünk a járvány elleni összefogásnak. Akkor sikeresen bírkóztunk meg egy korábban nem tapasztalt veszélyhelyzettel, de tudtuk hogy a járványnak még nincs vége. A szeptemberben hazánkat is elérő második hullám kapcsán a Citibank alapítványának kiemelkedő támogatása a lehető legjobbkor jött. Segítségével felkészülhettünk a járvány második hullámára, így az előttünk álló hónapokban is széles körben tudjuk folytatni a járvány miatt nehéz helyzetbe került emberek, közösségek támogatását.” – mondta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

Veronika Spanarova, a Citi Magyarország vezérigazgatója hozzátette: “A koronavírus járványhelyzet felszínre hozta a közösségeinkben meglévő szociális és gazdasági egyenlőtlenségeket. A leginkább sújtott családok és közösségek megsegítését célzó együttműködésünk a Magyar Vöröskereszttel segít abban, hogy hozzájáruljunk ezeknek az egyenlőtlenségeknek a kezeléséhez, és támogatást nyújtsunk a rászorulóknak.”