Természetesen az önkéntesek odaadó munkájára az elkövetkezendőkben is számítunk, mivel az adventi időszak szociális programjai is csak az önzetlen emberek segítségével tud megvalósulni.

Az önkéntesek számára célzott programokat is indít a Magyar Vöröskereszt, az egyik ilyen lehetőség az idén indult „Itt a helyed! – Önkéntes Program a Magyar Vöröskeresztnél” című önkéntes program, amellyel az oktatásból és foglalkoztatásból kimaradó fiatalok számára nyújtunk támogatást, önkéntességgel kapcsolatos tapasztalatot, komplex képzéseket, és ezáltal felzárkózási lehetőséget. A programba, amelybe 18-22 év közötti fiatalok jelentkezését várjuk az alábbi linken lehet jelentkezni:

https://voroskereszt.hu/itt-a-helyed-onkentes-program/jelentkezes/

Az Önkéntesség világnapja alkalmából a fővárosban 5 helyszínen egyszerre 10-12 óráig önkéntesek bevonásával iskolákat díszítünk a karácsonyra hangolódás jegyében és bemutatjuk az önkéntesség szerepét és fontosságát a diákok számára a budapesti Család, Esélyteremtő és Önkéntesházunk segítségével. Emellett több helyszínen – például Pécsett – a világnapra szervezett ünnepség keretében köszöntük meg az önkénteseink mindennapi munkáját.