https://voroskereszt.hu/hirek/a-koszonet-napja-onkentesek-vilagnapja-2018/

A köszönet napja! – Önkéntesek világnapja 2018


A Magyar Vöröskereszt nevében szeretnénk megköszönni minden önkéntesünknek, hogy egész évben munkájukkal és kitartásukkal segítették a Szervezetet. Több ezer hátrányos helyzetű gyermek, több mint 15 ezer magyar ember egészségügyi szűrése és a közel 14 ezer véradóesemény egy évben nem tudott volna megvalósulni anélkül a 18 ezer önkéntes nélkül, akik hol alkalomszerűen, hol rendszeresen segítik humanitárius munkánkat és a Magyar Vöröskeresztet!

Természetesen az önkéntesek odaadó munkájára az elkövetkezendőkben is számítunk, mivel az adventi időszak szociális programjai is csak az önzetlen emberek segítségével tud megvalósulni.

Az önkéntesek számára célzott programokat is indít a Magyar Vöröskereszt, az egyik ilyen lehetőség az idén indult „Itt a helyed! – Önkéntes Program a Magyar Vöröskeresztnél” című önkéntes program, amellyel az oktatásból és foglalkoztatásból kimaradó fiatalok számára nyújtunk támogatást, önkéntességgel kapcsolatos tapasztalatot, komplex képzéseket, és ezáltal felzárkózási lehetőséget. A programba, amelybe 18-22 év közötti fiatalok jelentkezését várjuk az alábbi linken lehet jelentkezni:

https://voroskereszt.hu/itt-a-helyed-onkentes-program/jelentkezes/ [1]

Az Önkéntesség világnapja alkalmából a fővárosban 5 helyszínen egyszerre 10-12 óráig önkéntesek bevonásával iskolákat díszítünk a karácsonyra hangolódás jegyében és bemutatjuk az önkéntesség szerepét és fontosságát a diákok számára a budapesti Család, Esélyteremtő és Önkéntesházunk segítségével. Emellett több helyszínen – például Pécsett – a világnapra szervezett ünnepség keretében köszöntük meg az önkénteseink mindennapi munkáját.