A versenyen 18 csapat mérte össze tudását felnőtt és középiskolás korosztályban, a Topolyai Vöröskereszt, mint vendégcsapat képviseltette magát.

Az elmúlt évekhez hasonlóan nemcsak az elméleti és gyakorlati tudásukat kellett megmutatniuk a csapattagoknak, de kreativitásukat is. Ezt igazolja, hogy idén először rendezték meg a csapatok különleges, egyedi tervezésű pólóinak divatbemutatóját. A csapattagok rövid történettel prezentálhatták egyenruhájukat, melyet a csapatok, nézelődök is szemügyre vehettek rövid sétájukon, amit a zsűri előtt zártak, hogy értékelhessék alkotásaikat.

A hagyományokhoz híven idén is megrendezték az AIDS Lepedő versenyt, amelyre bárki nevezhetett. A nap folyamán a járókelők, érdeklődök szavazhattak az általuk legjobbnak ítélt lepedőre.

A rendezvény zárásaként a résztvevők megalkották az ország legnagyobb Piros Szalagját, amely az AIDS elleni közdelem jelképe.

A helyszínen egyéb programokban is részt vehettek az érdeklődök. Kipróbálhatták a helyes óvszerhasználatot bekötött szemmel, festett tenyerük lenyomatával közösen elkészíthettek egy Piros Szalagot ábrázoló AIDS lepedőt. Egy élőtársasjáték során az önkéntesek segítettek megcáfolni a tévhiteket, hogy hogyan terjed, illetve nem terjed az AIDS. A kisgyermekes családok a gyerekfoglalkoztató sarkot tudták használni.

A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete és az Országos Egészségfejlesztési Intézet is sok színes programmal várta a járókelőket.

Együttműködő partnerink az Országos Egészségfejlesztési Intézet és a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete. A verseny főtámogatója Göncz Árpád volt köztársasági elnök, további támogatóink a Coca-Cola, a Profetico Kft., a Gödör Klub és a Háda Kft.

A 2014-es év versenyének helyezettjei:

Országos Online forduló 1. helyezett, középiskolás kategória:

  • Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium – Kaszás csapat (Csongrád)

Országos Online forduló 1. helyezett, felnőtt kategória:

  • Madách Imre Gimnázium és Szakközépiskola Kanizsai Dorottya Egészségügyi Tagintézménye (Nógrád)

Országos Döntő:

  1. Hely: Lehel Vezér Gimnázium (Jász-Nagykun-Szolnok)
  2. Hely: Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium (Somogy)
  3. Hely: M DASZK Szakképző Iskola Ujhelyi Imre Mezőgazdasági és Közgazdasági Szakközépiskolája és Kollégiuma (Baranya)

AIDS lepedő nyertes:
Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskola és Kollégium (Csongrád)

A rendezvényről készült további fotók a Magyar Vöröskereszt Facebook oldalán.