A kormány 2020. március 28-tól kijárási korlátozást vezet be Magyarország egész területére. Lakóhelyünket két héten keresztül csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatjuk el. A véradás, és a plazmaadás szintén azon alapos okok közé tartozik, amelyek esetében elhagyható a lakhely, a legközelebbi véradási, illetve plazmaadási helyszín felkereshető.

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt, mindent megtesz annak érdekében, hogy a véradóeseményeken biztonságos környezetet biztosítson mind a véradók, mind a dolgozók számára. Ezért az OVSZ szigorúbb véradási feltételeket határozott meg, amelyekről a http://www.ovsz.hu/ovsz/veradoknak-szolo-tajekoztatas oldalon olvashatnak.

A véradás helyszínére történő belépés előtt biztosítjuk és elvárjuk a kézfertőtlenítést. A véradási helyszínen korlátozzuk a helyiségben tartózkodó véradók számát. A kérdőívek kitöltésére, várakozásra, véradásra szolgáló terület mindig úgy kerül kialakításra, hogy biztosított legyen az egyes véradók között a 1,5 m-es távolság. Azokat a munkatársainkat, akik valamilyen szempontból kockázatot jelentenek, távol tartjuk a véradóeseményektől.

Ezek a biztonsági intézkedések érvényesek a plazmagyűjtő állomásokon is.

Elkötelezett véradóinknak köszönhetően a vérkészlet stabil, a kórházak vérellátása folyamatos, a plazmaadással pedig a gyógyszeralapanyag utánpótlás biztosított.

Köszönjük minden véradónak, hogy a jelenlegi helyzetben is számíthatunk rájuk!

Arról hogy, hogyan zajlanak a véradások a veszélyhelyzet alatt, több tudható meg ide kattintva.

Az aktuális véradóesemények és időpontok, valamint az időpontfoglalás a véradási helyszínkereső oldalon található.