“A Mikulásgyár tizenhat éves működése alatt sosem gyűjtöttünk ennyi tartósélelmiszert. 52.000 kg konzerv, liszt, cukor, étolaj, száraztészta került a karitatív akció gyűjtőládáiba, amelyeket az ország 24 pontján, az Auchan áruházakban helyeztünk el. Az adományozók kb. 3.250 kg édességet és 3.000 kg tisztítószert is hoztak. A kimagasló eredményekben nagy szerepe volt a gyűjtőponthálózatnak, hiszen sokan már úgy vásároltak be az Auchanban, hogy abból azonnal adományoztak. Így idén mintegy 14.000 kilóval több élelmiszer és higiénés termék gyűlt össze, mint tavaly, s ehhez jön még a postákon térítésmentesen feladott csaknem 6.000 kilónyi adomány.” – mondta Zsolnai Endre, a MikulásGyár jogtulajdonosa-főszervezője.

“Az idei nehéz évben már többször bebizonyították vásárlóink, hogy a jó célokért mellénk állnak és igazi segítői közösségként tesznek azokért az ügyekért, amelyeket meghirdetünk. Büszkék vagyunk arra, hogy idén vállalatunk is részt vett a Mikulásgyár jótékonysági akciójában és ennek köszönhetően ebben a szokatlan helyzetben is sok családnak tudunk segíteni és szebbé varázsolni a karácsonyt”  –  mondta Varga-Futó Ildikó, az Auchan Retail Magyarország kommunikációs és CSR igazgatója.

A számadatok még változnak, hiszen a németországi gyűjtőpontokról egyelőre nem minden adomány érkezett meg. Mint ismert: idén először Németországban is gyűjtöttek a Mikulásgyárnak. A Mikulásgyár nemzetközi akciójához csatlakoztak azok a magyar szervezetek is, amelyek az ott élő magyarságot fogják össze, ilyen például a Németországi Magyar Szervezetek Szövetsége, a Müncheni Családok Klubja és a Nürnbergi Magyar Kultúregyesület.

Idén a legnagyobb adományt a Budapesti Rendőr-főkapitányság hozta a Mikulásgyárba, a szervezet több mint 6 tonna élelmiszerrel támogatta az akciót.

A Mikulásgyár a gyűjtés folyamán kb. 750-750 kilónyi adományt juttatott el az Igazgyöngy Alapítvány és az Oltalom Alapítvány részére.

Az összegyűlt adományokat a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetei osztják szét a rászorulóknak. A Magyar Vöröskereszt önkéntesei idén 1.500 fővel, 3.350 órában segítették a segélyakció munkáját.”  – közölte Zsolnai Endre.

November közepe óta folyamatosan toboroztuk az önkénteseket akik így a járványhelyzet alatt végig jelen voltak az Auchan áruházak gyűjtőpontjain és kezelték a beérkező adományokat. Ezúton köszönjük a több mint 20 napon át tartó áldozatos munkát.

A gyűjtésről korábban egy fotógaléria segítségével is beszámoltunk, mely ide kattintva megtekinthető. 

A Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei igyekeznek minden karácsonyi kérésnek eleget tenni, ám a nélkülözésben élő családok, gyermekek és idősek támogatása januárban is folytatódik. A MikulásGyár idei tevékenységének befejeződésével az egyéni kéréseket a területileg illetékes szervezetnél lehet leadni.

Elérhetőségek: https://voroskereszt.hu/rolunk/elerhetosegeink/