A Magyar Vöröskereszt alapításának 140. évfordulója alkalmából önállóan teljesíthető városi sétát hívott életre. A saját tempóban és útvonalon teljesíthető egy- vagy akár többnapos program Budapest olyan történelmi helyszíneire vezet el, amely kiemelt jelentőségű volt a szervezet 140 éves fennállása során.
A városi séta 14 állomást ölel fel, mindegyik helyszín további élményeket tartogat, legyen az akár egy kellemes erdei séta, kulturális kaland egy múzeumban, geocache kincskeresés, vagy éppen egy finom ital egy közeli kávézó teraszán. A Magyar Vöröskereszt a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesülettel együttműködve a túra egyes állomásain esemény ládákat helyezett el.
A geocaching egy szabadidős tevékenység, természetbarát és városfelfedező hobbi, amely köré egy globális mozgalom épült. A játék lényege, hogy egy felfedezésre érdemesnek tartott helyen korábban elrejtett ládikát keresünk meg annak GPS koordinátái és egyéb ismertető jelei alapján. A nagy népszerűségnek örvendő világméretű játék során nem csak kincset kereshetünk, de az élmények mellett érdekes ismeretekre is szert tehetünk.
További információ az alábbi letölthető dokumentumban:
Fotók: Szalai Csaba