2021. április elsejétől Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén és a Nógrád Megyei Szervezetének vezetője veszi át a Heves megyei szervezet irányítását megbízott igazgatóként. Az egri központ igazgatója, Gortva József február 22-én hunyt el. A halála miatt megüresedett pozíció feladatainak ellátására Grubert Rolandot bízta meg Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója. Az átadás-átvétel már megtörtént, április 1-től az új igazgató már három megyében irányítja a munkát.

Grubert Roland több mint 20 éve aktív tagja hazánk legnagyobb humanitárius szervezetének. Diákévei alatt önkéntesként, később a katasztrófa-válaszadási egység munkatársaként, majd a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt elnökeként a szervezet valamennyi tevékenységére rálátást szerzett; az új szolgáltatások bevezetésének aktív szervezője és lebonyolítója volt ezekben az években (pl. Bázisiskolai rendszer kidolgozása, Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat bevezetése, Országos Elsősegélynyújtó Versenyek megszervezése).

Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetének megbízott igazgatója

2011-től áll a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete élén, ahova egy évvel korábban igazgatóhelyettesként került az Országos Igazgatóságtól. 10 éve látja el a Magyar Vöröskereszt egyik leginnovatívabb megyei szervezetének vezetését: a véradásszervezésen, segélyezésen, tagtoborzáson, szervezetfejlesztésen, közösségépítésen túl olyan intézmények tartoznak irányítása alá, mint a nappali melegedővel, főzőkonyhás népkonyhával, átmeneti szállóval, éjjeli menedékhellyel, időszakos férőhellyel és szociális otthon szolgáltatással működő, éjszakánként 320 főnek menedéket nyújtó Hajléktalanokat Gondozó Központ; vagy a három prémium szolgáltatást nyújtó családi napközi. Vezetésével jött létre a Magyar Vöröskereszt első szociális farmja Mezőcsáton, és 2019. nyarától megkezdte működését a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató, varrodaként üzemelő társadalmi vállalkozás Miskolcon.

A Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetét 2019. júliusától irányítja. A vöröskeresztes tevékenységek koordinálása mellett irányítása alá tartozik a salgótarjáni 40 fős Családok Átmeneti Otthona és az ehhez kapcsolódó „Félutas Házak”, továbbá a balassagyarmati hajléktalanszálló a 80 fős nappali melegedőjével és népkonyhájával, valamint 20 fős átmeneti szállójával. Az elmúlt hónapokban több felújítás is befejeződött. Megújult többek között az átmeneti szálló épülete és 15 fős időszakos éjjeli menedékhellyel bővült a szolgáltatás.

A három megyei szervezet korábban is szorosan együttműködött, több sikeres programot bonyolítottak le közösen. Ebben nagy szerepe volt a Heves megyei igazgatónak, Gortva Józsefnek is, aki 1993-tól irányította a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetét. Irányításával számtalan országos és nemzetközi eseményt szerveztek Egerben. Rendkívül sokat tett a véradásszervezés, valamint az elsősegélynyújtás népszerűsítésért és a fiatalokért. A két szervezet vezetője nemcsak munka-, hanem szoros baráti kapcsolatot is ápolt. Gortva József példaértékű munkáját, szellemiségét kívánja folytatni és tovább építeni április elsejétől Grubert Roland. Főbb feladatának a már meglévő vöröskeresztes tevékenységek magas színvonalú ellátását tekinti.