A Magyar Vöröskereszt segítségével Tomán Szabina felajánlásának köszönhetően speciális étrendbe illeszthető, gluténmentes Toman lisztkeverékek kerültek a családok átmeneti otthonaiban és anyaotthonokban élők éléskamrájába és asztalára.

A Magyar Vöröskereszt közel 900 csomagnyi Tomán lisztkeverékből álló adományt vett át február 27-én. Az élelmiszereket a Magyar Vöröskereszt által működtetett intézmények, tíz családok átmeneti otthona és anyaotthon kapja meg, hogy kioszthassák a rászoruló lakóik számára. Az adományozáson részt vett Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, Waller-Fekete Judit, a szervezet szociális szakmai vezetője és Tomán Szabina, a Tomán Lifestyle alapító-tulajdonosa.

Nagy segítség ez az adomány, mivel a látókörünkben lévő családok közül akadnak olyanok, akik gluténérzékenységgel vagy egyéb ételintoleranciával élnek. Törekszünk a személyre szabott támogatásra, ám az ő segítésük mindig nehezebb, hiszen ritkán kapunk ezeknek az étrendi igényeknek is megfelelő adományt” – magyarázta Waller-Fekete Judit. – „Bízunk benne, hogy ez egy hosszú távú partneri kapcsolat első lépése ez a Tomán Lifestyle és a Magyar Vöröskereszt között.

A felajánlás kapcsán Tomán Szabina elmondta: „Adni kötelesség. Ezt, amikor tehetem, elmondom. Nekem egy nagyobb szervezettel együttműködve segíteni a rászorulókat mindig megnyugvás. Tudom, hogy az adomány jó helyre megy. Az egészséges táplálkozás fontosságáról beszélni számomra egy misszió, sokan vannak azonban, akik egészségüket csak úgy tudják őrizni, ha speciális étrendet tartanak. Róluk szerettem volna gondoskodni, és örülök, hogy a Magyar Vöröskereszt segítségével ez is sikerült.”

(Fotó: Pordány Petra)