Kétnapos élelmiszergyűjtést szervezett a Magyar Vöröskereszt december 8-án és 9–én a Tesco 111 hipermarketében. A 1294 vöröskeresztes önkéntes 5295 munkaórában 64.579 kilogramm tartós élelmiszert gyűjtött össze, mely mintegy 11 ezer családnak jelent majd valós segítséget még az ünnepek előtt. Az idei évben a legtöbben Budapesten, a Fogaras úti Tescoban adományoztak (1917 kg), majd Eger (1785 kg) és a siófoki Tesco (1319 kg) vásárlói voltak a legadakozóbbak.  A legtöbben lisztet, olajat, cukrot, rizst és konzervet tettek pluszba a kosaraikba és adták oda a vöröskeresztes önkénteseknek.

Idén sokan példamutatóan vettek részt az gyűjtésben, így például a Budapest Bécsi úti Tescoban egy adományozó 15 családnak elegendő élelmiszert adományozott, Dabason egy hátrányos helyzetű család gyermekeinek felajánlottak egy ünnepi ebédmeghívást. Salgótarjánban pedig volt olyan adományozónk, aki tavaly még segítségre szorult, de most, hogy talált munkát viszonozta a Vöröskereszt segítségét.

Az adományok nagy része még az ünnepek előtt eljut a rászoruló családokhoz a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezetein keresztül.

A Magyar Vöröskereszt ünnepi összefogása a 1359-es adományvonalon keresztül is támogatható. Mindenki, aki felhívja a 1359-et vagy SMS-ben elküldi az adomány szót, 250 forinttal segíti a szervezetünk téli krízis időszakban végzett munkáját.

Köszönjük minden kedves adományozónak, hogy segített!