A karácsonyi időszak és az azt követő téli hónapok komoly kihívásokat jelentenek a nélkülöző családok és az egyedülálló emberek számára, melyeket most tovább súlyosbítanak a koronavírus-járvány hatásai. Rajtuk szeretne segíteni a Magyar Vöröskereszt bevonásával a Mészáros Csoport.

Szervezetünk az ország minden pontjára juttat abból a tízezer darab adománycsomagból, melyeket a Mészáros Csoport a hozzájuk tartozó élelmiszeripari vállalatok termékeiből állított össze, több mint 50 millió forint értékben. Az élelmiszercsomagokban olyan termékek is helyet kaptak, melyek ritkábban kerülhetnek a nélkülöző családok asztalára. Többek között friss tojás, méz és egy rúd bejgli is részét képezi az adománynak.

A Mészáros Csoport karitatív akcióinak középpontjában elsősorban a gyermekek állnak, éppen ezért a karácsonyi adománycsomagok zöme is többgyermekes családokhoz kerül, mellettük azonban mintegy 1000 egyedülálló idős ember is részesül a támogatásból.  A nagyszabású, egész országra kiterjedő felajánlásnak köszönhetően a kedvezményezetteknek legalább az élelmiszerekre nem kell költeniük a következő hetekben, ezáltal nagyobb biztonságban tölthetik el az ünnepeket.

„A Magyar Vöröskereszt minden lehetőséget megragad arra, hogy segítse a legelesettebbeket a téli hónapok, valamint a COVID-19 okozta együttes kihívások átvészelésében. Ezzel a jelentős méretű adománnyal tízezrek karácsonyát tehetjük meghittebbé!” – mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója és dr. Tóth Krisztina a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója az adományok átadásán

Az élelemiszercsomagok összeállításában a Magyar Vöröskereszt és a Mészáros Csoport önkéntesei is részt vettek, a mintegy 70 tonnányi élelmiszert a szintén a Mészáros Csoporthoz tartozó Gallicoop Zrt. kamionjai juttatják el a karitatív szervezet regionális központjaiba. Innen a Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei viszik el az adományokat a koronavírus járványra tekintettel egyenként a rászorulóknak.

„A tavaly évvégi ételosztási akcióban már gördülékeny munkakapcsolat alakult ki a Mészáros Csoport és a Magyar Vöröskereszt között. Örömünkre szolgál, hogy idén is e nagy múltú, jelentős tapasztalatokkal rendelkező szervezet közreműködésével tudunk segíteni a rászorulókon. A magyar gazdaság egyik kulcsszereplőjének számító vállalatcsoportnál valamennyien hiszünk a szolidaritás erejében, ezért is született tulajdonosi döntés tízezer család és egyedülálló idős ember megsegítéséről az ünnepekre” –  tette hozzá Dr. Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója.

A Magyar Vöröskereszt további segélyakciói az adományozási felületünkön, valamint a 1359-es adományvonalunkon támogathatók.

A 10.000 doboz adomány mindegyikébe az alábbi termékek kerülnek: 2×10 db tojás, 2 db Szarvasi pulya vékony kolbász, zsír, liszt, méz és 1 rúd bejgli