A régió egyik legnagyobb karácsonyi jótékonysági akciójának központi helyszíne idén is a Millenáris Park, ahol a központi adománysátor meseszerű környezetben várja a felajánlók csomagjait.

A megnyitó díszvendége az igazi finn Mikulás, Joulupukki volt, aki örömmel látogat el amagyar gyerekekhez már sokadik éve. A MikulásGyár idén is rengeteg szórakoztatóprogrammal készül a családoknak: koncertek, gyermekelőadások, olvasósarok,kézműves foglalkozások és közönségtalálkozók várják az érdeklődő kicsiket és nagyokat. Másfél évtizede az egyik legnépszerűbb karácsonyi adománygyűjtő kezdeményezés a MikulásGyáré. A karitatív akcióban a szervezők mellett a Magyar Vöröskereszt önkénteseinek százai segítik az alapítvány munkáját. Szervezetünk a tavalyi évben több mint 2000 önkéntes segítségével 117 873 kg adománnyal támogatott 8635 nélkülöző családot a karácsonyi időszakban.

A Magyar Vöröskeresztnél idén is várjuk azokat önkéntesnek, akik részt vennének a karácsonyi ajándékok szortírozásában, november 29-től egészen december 21-ig, két műszakban 8:30-15:00 és 14:30-21:00 között. További információ a jelentkezésről az alábbi linken érhető el, vagy közvetlenül a mikulasgyar@voroskeresztbp.hu e-mail címen

Csatlakozz te is a MikulásGyár önkénteseihez!

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is leginkább tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, könyveket, játékokat és jó állapotú ruhákat érdemes az ajándékdobozka rejteni, hiszen ezekre van a legnagyobb szükség a téli időszakban!

A november 29-i ünnepélyes megnyitón részt vett a finn Mikulás, Joulupukki is, aki a ceremóniát követően a Millenárisra érkező gyerekek körében is hatalmas sikert aratott. Vele egyébként december 1-jén és 6-án is találkozhatnak a MikulásGyár látogatói. Minden évben külföldről érkeznek az első ajándékok a MikulásGyárba. Idén a finn Mikulásotthonából, Rovaniem városából küldték az első csomagot a település vezetői. Zsolnai Endre, a MikulásGyár alapítója elmondta, hogy évről évre egyre több ember jótékonykodik az ünnepek közeledtével. Hozzátette, a rászorulóknak továbbra is elsősorban tartós élelmiszerre, tisztítószerekre, jó minőségű, ruhára, játékra van szükségük. Ezeket a Magyar Posta Zrt juttatja el a Mikulásgyárba ahol a Magyar Vöröskereszt gondoskodik az adományok szétosztásáról. A hivatalos megnyitóeseményt a Magyar Vöröskereszt Facebook oldalán is közvetítettük élőben:

A tizenötödik Mikulásgyár megnyítója

Élőben közvetítünk a Mikulásgyár megnyitójáról!

Közzétette: Magyar Vöröskereszt – 2019. november 29., péntek

A szervezők november 29 és december 21. között várják az adományokat minden nap, 9-21 óra között a Millenárison, ahol többezer négyzetméteren minden a karácsonyról szól. A helyszínre látogatók minden pénteken, szombaton és vasárnap szórakoztató, családi programokon vehetnek részt. A szervezők, a MikulásGyár Alapítvány és a Nakama&Partners idén is színes kínálattal készül: koncertek, gyermekszínházi előadások kézműves foglalkozások, táncház, közönségtalálkozók, olvasósarok várja a vendégeket.Az első, Hősök Hétvégéjén a kicsik nemcsak a filmekből ismert szuperhősökkel, hanem a mindennapok hőseivel is talákozhatnak: mentősök, tűzoltók, orvosok avatják be őket a szakma rejtelmeibe. A nyitóhétvégén fellép Kasza Tibi, Radics Gigi valamint Farkasházi Réka és a Tintanyúl, lesz gyermekszínházi előadás és bűvészprodukció is.

A Millenáris mellett Budapesten a Lurdy Házban is gyűjtik a csomagokat, hogy a pesti oldalon ajándékozni szándékozók is könnyen találjanak maguknak olyan helyszínt, ahová elvihetik adományaikat.

Megnyitották a tizenötödik MikulásGyárat!

Ismét gyűjtőpont lesz a József Attila Színház aulája, ahonnan az ajándékokat a színház december 20-án szállítja a Millenárisra. A Mikulásgyár logisztikai partnere a Magyar Posta Zrt., amely az egyébként számára csúcsszezont jelentő időszakban biztosítja az adományok elszállítását a Magyar Vöröskereszt regionális központjaiba. A csomagokat országszerte a legtöbb postán térítésmentesen veszik át. A dobozokra csupán rá kell írni nagybetűkkel: MIKULÁSGYÁR.

A MikulásGyár támogatói az Antenna Hungária Zrt, a MAVIR Zrt, a Mészáros Csoport, az NKM Zrt és a Szerencsejáték Zrt, médiatámogatói az ATV, a TV2 és a femcafe.hu.

További információk és részletes programnaptár a www.mikulasgyar.hu oldalon.